Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Первомайську відбулось відкриття виставки «Час і досі не загоїв рану – цей довічний біль Афганістану» (фото)

НОВИНИ, Суспільство 17.01.2019

16 січня в Первомайському краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки «Час і досі не загоїв рану – цей довічний біль Афганістану», яка присвячена Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-й річниці виведення військ з Афганістану.

Під час урочистої частини до присутніх звернулись заступник міського голови, начальник управління соціального захисту населення міської ради Ольга Колесніченко, голова Первомайського міського товариства ветеранів Афганістану Володимир Йонга, голова Арбузинської спілки воїнів-інтернаціоналістів та запасу Едуард Церуш та благочинний Первомайського міського округу протоієрей Анатолій Нирко.

Промовці звертались здебільшого до молоді з проханням шанувати подвиг наших земляків, які виконували свій військовий обов’язок на території інших держав, пам’ятати уроки історії, берегти мир і злагоду, любити Батьківщину.

Науковий співробітник музею Олена Красіна виступила з оглядом книги «Память, которой не будет конца», написаної Євгенією Зінов’євою матір’ю загиблого офіцера-афганця Олексія Зінов’єва. До уваги присутніх також транслювався відеоматеріал про діяльність первомайського товариства ветеранів Афганістану у співпраці з міською владою, повідомляє виконавчий комітет.

Аудиторія вшанувала пам’ять загиблих та померлих воїнів-інтернаціоналістів «хвилиною мовчання». Учні Первомайської гімназії вручили квіти родичам загиблих. Делегація від зібрання поклала квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.

По закінченню офіційної частини всі ознайомились безпосередньо із виставкою, де представлені фотоматеріали, листи, нагороди та особисті речі воїнів-афганців та воїнів-інтернаціоналістів.

Виставка діятиме до 1 березня поточного року. Тож запрошуємо всіх охочих відвідати Первомайський краєзнавчий музей, який знаходиться за адресою вулиця Театральна, 10. Графік робити музею: понеділок-субота – 8.30-17.00; вихідний – неділя. Вартість вхідного квитка – 2 гривні. Контактний телефон: (096) 125-48-09.

Читайте також:Які заходи заплановані на найближчий час у Первомайську?

 

  

982 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4