Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Первомайську та районі працюють мобільні бригади соціально-психологічної допомоги

НОВИНИ, Суспільство 04.10.2018

У середу, 3 жовтня, в ОДА відбулося засідання координаційної ради з питань сім’ї і жінок. Присутні обговорили низку питань, серед яких стан реалізації регіональної політики з протидії торгівлі людьми, реалізацію проекту «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні», проходження роботи з сім’ями, в яких є ризик вилучення дитини із родини та ін.

Директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА Оксана Єльчієва зазначила, що на Миколаївщині розпочали роботу мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які виявлятимуть і допомагатимуть постраждалим від гендерно-зумовленого та домашнього насильства. Наразі в області функціонує 3 мобільні бригади. Одна – діятиме на території Баштанського, Березанського, Вітовського, Снігурівського районів, друга – на території обласного центру, і третя бригада – охопить Первомайськ, Первомайський та Арбузинський райони. До складу бригади входять 3 надавачі соціальних послуг (2 соціальних працівника та психолог), які надають соціально-психологічні послуги особам, які опинилися у складних життєвих обставинах через насильство, повідомляють на сайті Миколаївської ОДА.

Крім того, у ході засідання було акцентовано на необхідності створення обласної робочої групи у складі координаційної ради з питань сім’ї і жінок, яка працюватиме у сфері протидії торгівлі людьми та запобігання і протидії домашньому насильству, і займатиметься підготовкою низки розпорядчих документів у зазначеній сфері.

Також представник центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді поінформувала про роботу із родинами, які перебувають у складних життєвих обставинах. Так, за результатами роботи із сім’ями, де існував ризик соціального сирітства 1289 дітей залишилися у 584 сім’ях, 28 дітей повернуто до 10 сімей, з яких дітей було відібрано  без позбавлення батьків батьківських прав, з іншими робота продовжується.

Оксана  Єльчієва також анонсувала проведення в обласному центрі до Європейського дня боротьби з торгівлею (18 жовтня) акції, що спрямована на підняття рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми.

Читайте також:Прийомні сім`ї у Первомайську. Які умови створені для усиновлених дітей?

   

977 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4