Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Первомайську споживачам природного газу необхідно потурбуватися про свою безпеку

НОВИНИ, Суспільство 03.12.2018

Нещодавно відбулась нарада з питань організації обслуговування внутрішньо будинкових систем газопостачання в багатоквартирних будинках.

Згідно вимог «Правил безпеки систем газопостачання», затверджених Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України 15.05.2015 року №285, та Кодексу газорозподільних систем, затвердженого Постановою НКРЕКП від 30.09.2015 року №2494, зареєстрованого в Мін`юсті України 06.11.2015 року за №1379/27824, умови для технічного обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових будівель забезпечуються власником (балансоутримувачем), а ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА РЕМОНТ внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових будівель та квартир побутових споживачів природного газу МАЄ ПРОВОДИТИСЯ ВИКЛЮЧНО ТИМ ПІДПРИЄМСТВОМ, ЯКЕ МАЄ ВІДПОВІДНІ ДОЗВІЛЬНІ ДОКУМЕНТИ, і не рідше, ніж передбачено законодавством:

– два рази на рік для газопроводів;

– раз на рік для опалювальних приладів та газових водонагрівачів,

– раз на три роки — для газової плити (поверхні).

Технічне обслуговування передбачає систему робіт по діагностуванню газопроводів та газового обладнання, що дає змогу утримувати їх у справному стані: контроль за технічним станом, перевірка на загазованість, виявлення місць витоку газу, очищення, змащення, регулювання та інші операції з утримання працездатності і справності системи газопостачання. Нормативні документи, що дозволяли побутовим споживачам отримувати від газорозподільних підприємств безоплатне проведення планово-технічного обслуговування систем газопостачання та газового обладнання в приватних житлових будинках та квартирах багатоповерхового житлового фонду, втратили чинність згідно Постанови КМУ від 13.07.2016 року № 442 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України».

У зв’язку з вищезазначеним ПАТ «Миколаївгаз» з 01.01.2019 року призупиняє виконання робіт з планового технічного обстеження та випробування на герметичність внутрішньо будинкових газопроводів. Подальше виконання вказаних робіт буде проводитися тільки за договорами з підприємством на платній основі. Крім того договір на технічне обслуговування та ремонт газопроводів та обладнання може бути укладено і з іншими суб’єктами господарювання, які мають право на виконання таких робіт.

Вартість технічного обслуговування залежатиме від обсягу робіт, а саме: протяжності газопроводів, кількості газових приладів, їх типу та періоду обслуговування, що визначається у додатку до договору, пишуть на сайті міської ради.

У разі не забезпечення власником технічного обслуговування внутрішньо будинкових систем газопостачання, відповідно до «Правил безпеки систем газопостачання», вони підлягають відключенню від системи газопостачання.

Аби не залишитись без газопостачання та уникнути можливих аварійних ситуацій, споживачам природного газу необхідно потурбуватися про свою безпеку та організувати перевірку стану системи вентиляції і димоходів житлових будинків, дотримуватись правил безпеки, не залучати до ремонту та заміни газового обладнання сторонніх осіб!

Саме ці питання під час наради були роз’яснені начальником відділу управління Держпраці у Миколаївській області, головним інженером Вознесенського управління експлуатації газопостачання, головним інженером Первомайської дільниці служби експлуатації систем газопостачання Первомайського відділення ПАТ «Миколаївгаз» керівникам житлово-експлуатаційних підприємств та управляючих компаній. Посадовцями були надані відповіді та роз’яснення на всі запитання присутніх.

Читайте також:Первомайцям додому приносять повідомлення про призначення субсидії (фото)

   

862 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4