Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Первомайську оголошують місячник боротьби з амброзією

НОВИНИ, Суспільство 29.07.2019

Протягом серпня 2019 року в місті Первомайську оголошується місячник боротьби з амброзією полинолистою.

Через свою виняткову шкодочинність, негативний вплив на здоров’я людей амброзія полинолиста посідає одне з перших місць серед злісних бур’янів.

Амброзію полинолисту з повним правом можна назвати екологічно небезпечним бур’яном. Адже пилок амброзії викликає у людей захворювання – амброзійний поліноз. В період цвітіння амброзії від цього захворювання страждає величезна кількість населення. У людей втрачається працездатність, опухають слизові оболонки верхніх дихальних шляхів та очей, з’являється нежить і сльозотеча, чхання, спостерігається підвищення температури, розвивається астма.

Закликаємо населення, керівників підприємств, організацій, установ, закладів усіх форм власності регулярно виконувати роботи по знищенню карантинних рослин (амброзії полинолистої), бур’янів, здійснювати покоси трави в межах закріплених територій та на прилеглих територіях. У випадку відсутності можливості утримання закріплених територій в належному санітарному стані укласти договір на виконання робіт з комунальним підприємством міської ради «Флора» або з іншими спеціалізованими підприємствами.

Нагадуємо, що інспекція з благоустрою апарату виконавчого комітету міської ради, у встановленому чинним законодавством порядку, складає протоколи про адміністративні правопорушення на керівників підприємств, землевласників, які не проводять боротьбу з карантинними рослинами (амброзією полинолистою), бур’янами та несвоєчасно здійснюють покоси трави на власних, закріплених та прилеглих територіях, та надає їх (протоколи) на розгляд адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради.

Кожен мешканець міста має змогу повідомити про місця розповсюдження карантинних рослин (амброзії полинолистої) за телефоном «гарячої лінії» відділу благоустрою та охорони навколишнього природного середовища управління житлово-комунального господарства міської ради.

Номер телефону «гарячої лінії» – (05161) 4 31 60.

Міськвиконком

Читайте також: Пацієнти зможуть перевіряти оригінальність ліків через мобільний додаток

 

1081 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4