Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Первомайську діятиме бригада, яка допомагатиме постраждалим від домашнього насильства

НОВИНИ, Суспільство 28.09.2018

На Миколаївщині розпочали роботу мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які виявлятимуть і допомагатимуть постраждалим від гендерно-зумовленого та домашнього насильства.

У середу, 26 вересня, за участі заступника голови облдержадміністрації Євгена Шевченка відбулась презентація в ході якої представників суб’єктів взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству ознайомили з принципами роботи та функціоналом бригад. Після презентації мобільна бригада у повному складі виїхала до однієї з сімей.

Євген Шевченко зазначив, що бригади створено в рамках співпраці з Фондом ООН та Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я».

«В цьому році ми підписали Меморандум про взаєморозуміння між Миколаївською облдержадміністрацією і представництвом Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, який спрямовано на протидію насильству щодо жінок та надання соціально-психологічної допомоги потерпілим від домашнього насильства. Створення обласних мобільних груп – це результат нашої співпраці з Фондом. Впевнений, що робота бригад буде дієвою. Їхню ефективність показує міжнародний досвід», – сказав заступник голови ОДА.

Зазначимо, що наразі в області створено 3 мобільні бригади. Одна бригада – діятиме на території Баштанського, Березанського, Вітовського, Снігурівського районів, друга бригада – на території  обласного центру, третя бригада  – охопить Первомайськ, Первомайський та  Арбузинський райони, повідомляє Миколаївська ОДА.

До складу  мобільної бригади входять 3 надавачі соціальних послуг (2 соціальних працівника та психолог), які надають соціально-психологічні послуги особам, які опинилися у складних життєвих обставинах через насильство.

Мобільна бригада надає соціальні послуги шляхом проведення фахової консультації за допомогою телефонного зв’язку, виїзду у спеціально організованому транспорті до місця проживання (перебування) постраждалих осіб, у приміщенні пункту стаціонарного прийому вищевказаних  осіб, визначеному місцевими органами влади або органами місцевого самоврядування.

Читайте також:У Первомайську допомагають бездомним відновити документи

 

   

1324 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4