Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Первомайську декілька дітлахів вимушені були виживати в нелюдських умовах

НОВИНИ, Події 04.04.2018

Фахівці з управління у справах дітей Первомайської міськради нарікають на відсутність реальних важелів впливу на недолугих батьків.

Головний спеціаліст сектору захисту прав, свобод і законних інтересів дітей управління у справах дітей Первомайської міської ради В. В. Костенко пише:

«…Після вимушеної, зрізних причин, перерви, пропонуємо Вашій увазі короткий фотозвіт, присвячений рейдовій діяльності управління у справах дітей Первомайської міської ради за березень 2018 року.

Протягом першого місяця весни, ще по-зимовому крижаного, попри несприятливі погодні умови, спеціалістами управління, спільно з іншими суб’єктами соціальної роботи були проведені 4 рейди «Діти вулиці», в рамках яких відвідані 7 сімей, в яких виховується 18 дітей.

Світлини, доступні для перегляду, є віддзеркаленням історії життя 3-х родин, кожна з яких нещасна по-своєму, та може вміститися на сторінках багатотомних творів.

Історії батьківської байдужості, безвідповідальності, шалена круговерть повсякденних труднощів, фінансової нестабільності, хитросплетіння людської безвольності та недолугих, не відповідаючих потребам та викликам сучасності, законів… Шкода лише, що в центрі круговерті наше майбутнє – діти, вимушені виживати, часто, в нелюдських умовах…

Чому мовчать ті, хто спроможні та зобов’язані щодня змінювати життя дітей, приймаючи доленосні зміни в нормативно-правових актах на їх користь? Чому та в який момент життя та майбутнє підростаючого покоління перестало бути пріоритетом? Чому служби у справах дітей, не звинувачувані у всіх смертних гріхах лише лінивим, сьогодні обмежені, опутані по руках і ногах, а неймовірно широкі їх повноваження є лише міфом? Чому? Запитання надалі залишаються без відповідей… Скільки ще залишатимуться вони без відповідей – теж незрозуміло…

Залишаючись замкненими в тісних лещатах системи, не втрачаючи надію та маючи палке бажання забезпечити права боремося далі…

Висловлюємо найщирішу вдячність всім небайдужим мешканцям нашого міста, котрі сповістили управління про порушення прав дітей…

На даний момент, за результатами соціальної роботи, вирішується питання про влаштування чудового маляти, котрий не досяг трирічного віку, до Миколаївського обласного Будинку дитини. Питання про тимчасове влаштування до закладу соціального захисту 4 малолітніх дітей вже вирішене та чекає на реалізацію.

Закликаємо всіх щодня змінювати світ навколо, не проходити осторонь дитячих доль…

Зробити життя кращим ми можемо лише спільними зусиллями, адже ми і є зміни…»

Повний фоторепортаж дивіться на сторінці служби у Фейсбук.

Читайте також: Хлопчині потрібна родина!

 

1014 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4