Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Первомайську батьки залишили своїх хворих дітей напризволяще

НОВИНИ, Суспільство 16.01.2019

10 та 11 січня комісіями у складі спеціалістів управління у справах дітей, спільно з інспектором Первомайського ВП ГУ НП в Миколаївській області, фахівцями Первомайського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведені 2 профілактичні рейди «Діти вулиці».

В рамках профілактичних акцій відвідані 10 сімей, в яких виховується 20 дітей.

Вкотре, перед соціальними працівниками постали нелегкі завдання, що потребували нестандартних рішень. Завдання на межі життя та смерті, серед яких негайне забезпечення права малолітньої дитини, що має важке захворювання, на своєчасне обстеження стану здоров’я, та належне лікування, а також сприяння лікуванню неповнолітньої, котра особисто ігнорує рекомендації лікарів, не вживає необхідні ліки.

Варто додати, що в першому випадку ситуація ускладнювалася залишенням матір’ю дитини старшій повнолітній доньці, котра має статус особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування.

В іншому – несвідомим спротивом оточення, що попри загрозу смерті дитини, ладне крокувати шляхом постійних забаганок плоду власного виховання.

Крім згаданих завдань, під час проведення рейдів проведена перевірка інформації щодо невиконання 4 законними представниками відносно 7 малолітніх дітей.

За результатами напруженої та зосередженої праці, 10 січня 1 неповнолітня дитина була тимчасово влаштована до закладу соціального захисту, 1 малолітня дитина – до педіатричного відділення комунального неприбуткового підприємства «Первомайська центральна міська багатопрофільна лікарня», підтверджена інформація щодо невиконання батьківських обов’язків 4 законними представниками. Батькам дітей надані рекомендації щодо якнайшвидшого подолання ознак складних життєвих обставин, подальші перевірки тривають.

Розглядається питання про забезпечення надання сім’ям з дітьми необхідної фахової соціальної та правової допомоги, повідомляють в Управлінні у справах дітей Первомайської міської ради

Читайте також:У Первомайську працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги

 

   

882 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4