Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Первомайську батьки, що не виконують свій обов`язок перед дітьми, платитимуть штраф

НОВИНИ, Суспільство 12.11.2018

З метою перевірки житлово-побутових умов проживання і утримання дітей, які опинились у складних життєвих обставинах та подолання сімейного неблагополуччя, інспектор ювенальної превенції Первомайського ВП ГУНП в Миколаївській обл. Корсун Оксана Василівна спільно зі спеціалістами управління у справах дітей Первомайського міськвиконкому провели профілактичний рейд „Діти вулиці”.
Під час рейду обстежені та перевірені житлово-побутові умови проживання дітей, які по недбалості батьків перебувають у складних життєвих обставинах.

За результатам рейдового заходу складені акти обстеження житлово-побутових умов, з батьками проведені індивідуально-профілактичні бесіди про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків по вихованню, утриманню та розвитку дітей, повідомляє Ювенальна превенція Первомайського ВП

Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають деякі позитивні результати. Батьки, знаючи, що перебувають під особим контролем, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться, деякі стають більш дисциплінованими, намагаються налагодити побут і зробити все можливе, щоб діти жили в гарних умовах.

Та є сім’ї, де батьки не бажають ставати на шлях виправлення, їх не лякає навіть те, що відповідні служби вилучають дітей, якщо їм в родині де вони мешкають, загрожує небезпека, далі дітей влаштовуються в центри соціально-психологічної реабілітації, де їм надається повноцінне харчування, консультацыя психолога, діти сплять на чистій постільній білизні, відвідують школу, про них піклуються працівники закладу.

Двом батькам винесені попередження, згідно ст.184 КУпАП щодо неналежного виконання своїх обов’язків, недопущення жорстокого ставлення до дітей, ще на дві родини, згідно рішення суду отримали штраф 850 грн.

Інспекторами ЮП Первомайського ВП ГУНП в Миколаївській обл. спільно зі спеціалістами Управління у справах дітей Первомайського міськвиконкому приймаються всі можливі передбачені законодавством заходи, щодо захисту прав дітей, притягнення винних осіб до адміністративної, кримінальної відповідальності та у крайньому випадку позбавлення батьків батьківських прав.

Читайте також:“Пакунки малюка” почали отримувати сім`ї в Первомайському районі

  

2050 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4