Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Миколаївській ОДА радилися, як придушити спалах гепатиту А

НОВИНИ, Охорона здоров'я 05.01.2018

Панікувати не потрібно, але все ж… частіше мийте руки та споживайте воду лише з перевірених джерел.

У четвер, 4 січня, за дорученням голови Миколаївської ОДА в облдержадміністрації відбулася нарада щодо ситуації із захворюваністю на гепатит А у Миколаєві.

Спільно з представниками управління охорони здоров’я ОДА, керівництвом департаменту освіти області та міста та спеціалістами обласного лабораторного центру було обговорено ситуацію із рівнем захворюваності на сьогодні. Роз’яснено, що термін «сезонності» захворювання має на увазі не конкретну пору року, а виникнення захворювання у певний період і може бути пов’язано, як з кліматичними умовами, так і з іншими факторами.

Наразі відомо про 33 особи, які потрапили до спеціалізованого лікувального закладу з підозрою на захворювання, з них у 16 – підтверджено діагноз гепатит А. Із шістьох дітей, що потрапили у дитячу лікарню з підозрою на захворювання, діагноз підтверджений лише у одного пацієнта.

Радник голови ОДА Євген Шевченко, разом з керівником обласного управління охорони здоров’я Павлом Георгієвим, також відвідали обласну інфекційну лікарню. Де, поспілкувавшись з головним лікарем Світланою Федоровою з’ясували, які ліки та обладнання потрібні для забезпечення якісного лікування. Керівник обласного управління охорони здоров’я ОДА  запевнив, що на випадок необхідності вже розроблені заходи по сприянню в доставці додаткової кількості препаратів на період вихідних днів і у разі виникнення потреби у їх застосуванні.

Крім того, було відвідано дитячу інфекційну лікарню, керівництво якої запевнило, що приміщень для розміщення хворих на даний час достатньо, медпрепаратів вистачає.

Окремо було наголошено на важливості проведення перевірки якості питної води, яка використовується у дитячих дошкільних закладах, школах, ПТНЗ, університетах тощо. Крім цього, очікуються результати перевірки якості води, яку переважна більшість хворих купували у стаціонарних пунктах розливу.

Наголошуємо на необхідності вживання винятково кип’яченої води, дотримання гігієни рук та тіла, чистоти побутового посуду, вживання тільки якісних продуктів та після їх термічної обробки, пише прес-служба Миколаївської ОДА.

Читайте також: «Діти вулиці» у Первомайську. Фото

  

1126 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4