Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Миколаєві правоохоронці викрили мережу онлайн-порностудій з місячним прибутком у понад 2,5 млн гривень

Кримiнал 13.06.2020

Відеотрансляції відвертого та порнографічного змісту через різні сайти в режимі онлайн здійснювали більше 70 дівчат позмінно у трьох порностудіях, і отримували таке спілкування з іноземцями прибуток. 

Інтернет-порностудії в орендованих приміщеннях були обладнані спеціальною технікою, освітлювальними приборами, веб-камерами, комп’ютерами та меблями. 

11 червня в ході масштабної спецоперації незаконну діяльність онлайн-порностудій, в яких здійснювалось виготовлення та розповсюдження порнографічної продукції, припинили слідчі Слідчого управління спільно з оперативними співробітниками відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Управління карного розшуку, районних відділів поліції, кіберполіцейськими та криміналістами у супроводі бійців роти поліції особливого призначення та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. 

В ході проведення ряду санкціонованих обшуків за місцем знаходження головного офісу, розташування веб-студій, проживання адміністраторів у Миколаєві та за місцем мешкання системних адміністраторів на території м. Харків, вилучено понад 60 комплектів комп’ютерного обладнання, банківські картки, чорнові записи, документацію, скретч-карти, сім-карти та інші речові докази. 

Під час документування протиправного бізнесу слідчі та оперативники встановили, що у Миколаєві знаходився офіс, в якому здійснювався прийом кандидатів на роботу. Четверо адміністраторів віком від 21-го до 28-ми років, проводили відбір дівчат, контролювали роботу студії, надавали вказівки підлеглим. Вони знаходили молодих жінок на інтернет-ресурсах, де дівчата розміщували свої резюме в пошуках роботи. Потім з ними проводили співбесіди, вербували для роботи нібито перекладачами та моделями. Спочатку пропонували роботу адміністратора на підприємстві, менеджера або консультанта, а далі більш високооплачувану діяльність – веб-моделлю чи перекладачем. Отримавши згоду на роботу веб-моделлю, дівчину запрошували з’явитись за адресами розташування онлайн-порностудій, де в подальшому її навчали спілкуванню із іноземцями та демонстрації сцен відвертого, в тому числі порнографічного характеру. Моделі та перекладачі працювали у три зміни, а заробітну плату отримували раз на місяць. Їхній прибуток міг становити від 500 до 2000 євро, в залежності від кількості відпрацьованих змін та наявності постійних клієнтів. А статки мережі порно-студій за місяць, за попередніми підрахунками, становили понад 2,5 млн гривень.

Молодих жінок адміністратори реєстрували на спеціалізованих інтернет-ресурсах, на яких в подальшому дівчата вели онлайн-спілкування з клієнтами та демонстрували сцени відвертого та порнографічного характеру. Якщо веб-модель не володіла іноземною мовою, залучались перекладачі. 

За вказаним фактом Слідчим управлінням ГУНП проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 3 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) та ч. 3 ст. 302 (Створення або утримання місць розпусти і звідництво) Кримінального кодексу України.

Санкції зазначених статей передбачають до семи років позбавлення волі. 

Відділ комунікації поліції Миколаївської області 

Немає тегів:

1508 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4