Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Температура влітку вже побила 118 історичних рекордів

Довкілля, НОВИНИ 29.07.2018

Щонайменше 118 історичних рекордів температур були встановлені цього місяця по всьому світу, згідно з даними Національного управління океану та атмосфери.

Температура в Японії у понеділок досягла 41 градуса, найвищої позначки в історії. Рекорди були зафіксовані у штатах США Массачусетс, Мен, Вайомінг, Колорадо, Орегон, Нью-Мексико та Техас, повідомляє Голос Америки.

Так само в Європі зазвичай прохолодні Норвегія, Швеція та Фінляндія відчули температури, яких вони ніколи не знали раніше – вище 32 градусів.

Жінка намагається знайти свою собаку після лісової пожежі в селі Маті, поблизу Афін, Греція. 24 липня 2018 року.

Європа постраждала від найбільш смертоносної лісової пожежі за більш ніж століття, а на заході США одна з найбільших 90 великих пожеж спалила десятки будинків і змусила евакуювати щонайменше 37 тисяч людей у Каліфорнії. Цього тижня зливи викликали повені на сході США.

Це все є частиною літа, але все це погіршується через кліматичні зміни, спричинені людством, стверджують вчені.

Хлопчики чекають, поки ввімкнеться фонтан у Сеулі, Південна Корея, де температура досягла вище 37 градусів за Цельсієм. 24 липня 2018 року.

«У нас тепер є дуже серйозні докази того, що глобальні зміни клімату збільшили імовірність екстремальних ситуацій, таких як спека та сильний дощ, – говорить Ноа Диффенбау, дослідник клімату Стенфордського університету. – Ми вважаємо, що глобальні зміни клімату збільшили шанси рекордних температур на більш ніж 80 відсотках планети і збільшили шанси рекордних подій, пов’язаних з дощем, приблизно на половині планети».

Волонтерка, яка допомагає з відновлювальними роботами, охолоджується під час перерви, в той час як теплова хвиля покриває територію в зоні повені в Курасікі, префектура Окаяма, Японія, 14 липня 2018 року.

Зміна клімату робить світ теплішим через накопичення газів від спалювання викопного палива, такого як вугілля та нафта, та інших видів діяльності людей. Експерти говорять, що повітряний струмінь, який диктує погоду в північній півкулі, поводиться дивно, застрягаючи в певних місцях тижнями, серед яких Європа, Японія та західні США.

Результати дослідження, оприлюднені європейськими вченими в п’ятницю, вказують, що європейська теплова хвиля вдвічі ймовірніше пов’язана з глобальними змінами клімату, які спричинені людством. Ці висновки ще не були підтверджені сторонніми вченими.

Читайте також: Вчора ми спостерігали найдовше Місячне затемнення століття

  

934 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4