Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Ситуація із коронавірусом добігає критичної: головний лікар первомайської лікарні

НОВИНИ, Охорона здоров'я 11.10.2020

На засіданні виконкому міської ради 9 жовтня 2020 року головний лікар Первомайської ЦМБЛ Олег Чекрижов відповів на запитання присутніх стосовно ситуації із коронавірусом та перспектив лікування. Враховуючи, що з 11 жовтня Первомайськ опиниться у жовтій карантинній зоні, а щоденний приріст кількості хворих не знижується, тема хвилювала всіх.

Повідомляє Гард.City.

Головний лікар Олег Чекрижов визнав: ситуація із захворюваність на коронавірус добігає критичної:

«У нашій районній лікарні задекларовано 120 ліжок, реально ж максимально там можна розмістити 70-75 осіб, при цьому зараз перебуває понад 50. Багато пацієнтів важких. У нас уже лежить 10 пацієнтів, у яких є симптоматика, але відсутній підтверджений діагноз COVID-19.

Зараз маємо нову проблему: нестача кисню. З 11 листопада 2020 року Одеса припиняє постачати кисень, адже його не вистачатиме власним хворим. По Україні уже спостерігається нестача кисню для хворих. Стало відомо, що ліцензію на виробництво кисню отримав НВК «Зоря»-«Машпроєкт», але потрібно шукати авто, яким можна доставити цей кисень. Адже важким хворим потрібен саме балонний кисень, кисневі концентратори можна задіювати лише для хворих у стані середньої важкості.

Зараз уже вивчаються можливості додаткового розміщення ліжок. Лікарня закупила ще один апарат ШВЛ. Тож один знаходиться у пологовому будинку, по одному у дитячій та дорослій реанімації (термінові операції ніхто не відміняв), а один новий. Всі інші передані до ЦРЛ».

Олег Чекрижов повідомив, що зараз медикам підвищили заробітну плату: у середньому лікар отримує 16,5 тисяч гривень, медичні працівники середньої ланки — 8500. Збільшили за рахунок держаних надбавок та власних зароблених коштів. Допомогли саме платні послуги. Наприклад, Первомайська лабораторія охоплює обслуговуванням декілька населених пунктів, зараз до неї направляють зразки і з Южноукраїнська. Завдяки надходженням, вдалося закупити засоби індивідуального захисту на 3 місяці. Із потреб: придбати 2 додаткові апарати для ІФА, при цьому один лікарня уже планує купити за власні кошти.

Підводячи підсумки, головний лікар ПЦМБЛ наголосив: попри те, що платні послуги викликають неоднозначну реакцію, саме вони дозволяють утримати лікарню на плаву.

Аліна Степул

Читайте також: Хворі на діабет у Первомайську отримують лише частину інсуліну від потреби

Немає тегів:

717 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4