Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Свято вишиванки в рідному місті

Держава, ПУБЛІКАЦІЇ, Суспільство 24.05.2018

Первомайськ яскраво відзначив День вишиванки.

17 травня 2018 року площа Тараса Шевченка розквітла дитячими усмішками, яскравими вишиванками, виповнилася гучними українськими піснями та танцями. Близько 600 учасників міського флешмобу “Вишиванка – генетичний код українця” святковою колоною рухалися до місця проведення заходу. Кожен заклад освіти був по-своєму оригінальний і привабливий. Різнокольорові стрічки, вогненні маки, жовті та сині кульки, білі рукавички…

Усе майоріло, рухалося, скандувало в ритмі з чудовими піснями у виконанні вокального ансамблю “Зернятко” (керівник Г.Ю. Гордієнко) та колективу естрадної пісні “Прем’єра” (керівник В.М. Здоровецький) Первомайського дитячо-юнацького центру національного відродження. Прикрасило свято також дефіле зразкового художнього колективу гуртка в’язання гачком “Павутинка” ДЮЦНВ (керівник гуртка О.М. Пак) із сучасної колекцією одягу “Джинс в етнічних мотивах”.

Ключовим моментом флешмобу стало нагородження переможців міського творчого конкурсу “Вишиванка з бабусиної скрині”, який ініційовано міським головою Л.Г. Дромашко. У ньому взяли участь 30 представників від закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Після читання творчих робіт членам журі стало зрозуміло, що перемогу здобули всі. Адже в кожному творі розкривається людська душа, її прагнення до прекрасного, щирі почуття й гордість за родину, яка вміє зберігати свої традиції.

30 переможцям конкурсу було вручено грамоти управління освіти й чудову збірочку творів “Вишиванка з бабусиної скрині”, у яку ввійшло їхнє есе. Щиро вдячні Благодійному фонду “Паростки добра”, його директору Катерині Василівні Гарус за видання книжечки та підтримку обдарованості, увагу до збереження традицій і звичаїв українців.

А разом із дітьми святкували Всесвітній день вишиванки представники міської влади  – Н.П. Товста, заступник міського голови з охорони здоров’я та гуманітарних питань, С.О. Бондарчук, секретар міської ради, С.В. Свідерко, заступник міського голови по комунальній власності, земельних відносинах та архітектурних питаннях.

Після святкування діти та дорослі ще довго юрмилися на площі, фотографувалися, обмінювалися враженнями про флешмоб. Гарний настрій та позитивні емоції переконують, що свято вдалося.

Любов Відмиш, методист управління освіти

Читайте також: Незабаром! Поетична зустріч з Павлом Гірником

824 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4