Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Свято театру, почуттів, сміху та музики. Юні первомайські театрали показали високий клас! (фото)

Культура, НОВИНИ, Суспільство 19.11.2018

Журналісти – люди творчі, то є так. Ми не сидимо на місці, і не лише тоді, коли виконуємо редакційні завдання. Активним та своєрідним є й решта нашого життя. Хтось в походи ходить, хтось на ровері долає сотні кілометрів, а хтось – керує дитячим театром. Я розповім вам про те, як за короткий проміжок часу наша Антоніна Албул відкрила себе у якості тренера акторської майстерності.

Коли Тоня прийшла до нашої редакції – одразу зрозуміли, перед нами ще той «енерджайзер». «І як вона лише усе те встигає» – здивовано думали ми, переглядаючи її стрічку в Інстаграмі. А тут ще й пішла викладати акторську майстерність у дитячому Центрі естетичного виховання «Барвінок»!

І от, минулої неділі маленькі підопічні нашої Тоні мали сценічний дебют! На головній сцені міста – у міському центрі культури імені Зарницької пройшов «День юного актора» – свято театру, почуттів, сміху та музики.

Юні театрали із своїм наставником підготували для глядачів насичену та цікаву програму – дітки й гуморески розповідали, й вірші читали, і навіть допомагали дорослим поринути у світ дитинства. Вони загадували загадки, а дорослі гуртом ті загадки відгадували.

Коли на сцену виходили найменші учасники свята, вбрані в українські традиційні костюми, глядачі завмирали від захоплення – настільки малеча виглядала зворушливо та красиво.

Головним сюрпризом став прекрасна постановка двох казок у виконанні вихованців «Барвінку» – «Коза-дереза» та «Золота Рибка по-первомайськи – на новий лад». Діти як могли старалися, виконануючи свої ролі. Вони разом із своєю викладачкою створили не лише казкову атмосферу, їм вдалося заволодіти увагою не лише дорослих, а й малечі, яка спостерігала за всім із зали.

Справжньою родзинкою казки стала зміна одного з головних персонажів – бабусі – на вередливу сучасну онучку, яка кожного разу змінювала свої забаганки – то хотіла сучасний гаджет, то їй дорогий парфум подавай, то їй вкрай необхідна путівка на Канари, на завершення онучка загадала бажання не працювати, та ще й рибку до ванни запустити! Ой, і вередлива ж та онучка була! Зі своєю роллю онучки на відмінно впоралася наша талановита непосидюча Тоня. Мабуть, саме тому й вдалося їй встановити класний контакт з дітьми, бо сама в душі є такою ж допитливою та невтомною.

Дорослі були вражені тим, що викладачка теж взяла участь у грі своїх вихованців під час казки «Золота Рибка по-первомайськи – на новий лад». Онучка вийшла трохи не за віком, але додавала впевненості своїм юним театралам на сцені.

Я певна, що попереду у малечі з «Барвінку» – велике сценічне майбутнє.  Стверджую це, бо моя мала від вистави була у захваті, а вона – глядач вибагливий! Крім цього, моя донька також брала безпосередню участь у театральному дійстві. І за її словами, репетиції та самі постановки відбувалися завжди в атмосфері позитиву та дитячого сміху. Можливо саме це і допомогло нашій малечі відкрити в собі цікавість до театру.

Ну а у нашої енергійної Антоніни Албул відтепер – ще одне цікаве і суспільно корисне хобі. З чим її і вітаємо!

Вікторія Алексєєнко

  

1046 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4