Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Світовий день без тютюну. Дихай на повну!

Довкілля, НОВИНИ, Охорона здоров'я 31.05.2018

З більш ніж 7 мільярдів мешканців планети 1,1 мільярда – курці. Якщо ви у другій групі – нагадайте собі, що куріння – вбиває. Якщо в першій – допоможіть поширити інформацію про це.

Щороку від тютюнової епідемії помирають 7 мільйонів людей. 890 тисяч з них навіть не курять, але помирають від вживання вторинного диму (https://goo.gl/74s5AQ).

В Україні в останні роки люди починають менше курити, як дорослі так і підлітки (https://goo.gl/ntBgdshttps://goo.gl/unvTfN), проте все ще мільйони людей свідомо руйнують своє здоров’я. На сьогодні курить кожен п’ятий дорослий українець,- розповідає Уляна Супрун.

Цьогорічний день без тютюну присвячено збільшенню інформування зв’язку куріння, хвороб серця та інших серцево-судинних захворювань, включно з інсультом. Всі разом вони є основною причиною смерті у світі! (https://goo.gl/rjoPZy)

Куріння також є одним з основних факторів розвитку хронічної обструктивної хвороби легень, емфіземи та раку легенів, гортані, порожнини рота і підшлункової залози. Перераховувати можна ще й ще.

Потрібно багато зусиль, щоб впоратися з цією згубною звичкою як з боку держави, так і кожного особисто. Дуже важливо, щоби люди, які не є курцями, допомагали близьким, друзям та знайомим відмовитися від тютюну. Багато курців призвичаїлися до сигарет ще з дитинства. Є дослідження, які говорять, що близько 80% дорослих курців починають курити у віці до 18 років (https://goo.gl/ncWKTy). Їм відмовитися від тютюну дуже складно.

В Україні є корисний сервіс з рекомендаціями, як підготуватися, щоб кинути курити, номером гарячої лінії та порадами, як допомогти курцю http://stopsmoking.org.ua/. Також важливо, щоби сімейні лікарі звертали увагу на такі речі та говорили зі своїми пацієнтами про ризики куріння та необхідність кидати курити.

Проте найкраще – попередити потяг до сигарет взагалі. Тому батькам та всім, хто має професію, пов’язану з дітьми, варто обрати правильну тактику спілкування з дитиною щодо цієї згубної звички. Фахівці радять говорити прямо про ризики, пов’язані з курінням, більше залучати дитину до спортивних активностей, навчати здоровому способу життя та звичкам, а найголовніше – не курити самим й бути позитивним прикладом!

Читайте також: Четвертий день палають ліси Херсонщини

 

917 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4