Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Сьогодні у Миколаєві стався показовий випадок ошуканства

Кримiнал, НОВИНИ 30.05.2018

Шановні! Попередьте бабусь та дідусів, літніх тіточок та довірливих добрих знайомих! Бо ж так прикро буде потім спостерігати за образою стареньких на увесь світ – вони ж бо виросли і сформувалися як особистості ще за СРСР, а тоді про таке масоване, агресивне шахрайство ніхто й чув.

Повідомляють з поліції Миколаївської області.

Правоохоронці встановлюють особу зловмисника, який під приводом участі в акції ошукав пенсіонерку на 700 доларів

Повіривши словам шахрая про виграш примарних «бонусів» на покупки у супермаркеті, 70-річна жінка обміняла всі свої заощадження на купу нарізаного паперу.

Зловмисник підійшов до постраждалої в районі продуктового ринку по вул. Генерала Карпенка в Заводському районі Миколаєва. Незнайомець відрекомендувався працівником мережі супермаркетів АТБ та запропонував прийняти участь у безпрограшній акції, яка нібито наразі триває.

Не дочекавшись відповіді, чоловік надав пенсіонерці стік кави, пояснивши, що на зворотному боці цього пакетику зображений певний штрих-код, який учасник за допомогою інтернету повинен ввести на сайт компанії і, як результат, отримати повідомлення про свій виграш. Оскільки наявний у пенсіонерки засіб зв’язку не дозволяв провести всі необхідні операції, шахрай ввів комбінацію цифр зі свого мобільного та повідомив про виграш книжок та дисків. Але пенсіонерка відмовилась від такої пропозиції та рушила додому.

Не бажаючи відпускати жертву, незнайомець наздогнав її та сказав, що оскільки жінка відмовляється від виграшу, їй надається можливість оформити так звані «бонуси» на покупки продуктів у магазинах їхньої мережі. І знову ж таки умова – пенсіонерка повинна була продемонструвати свою платоспроможність.

Як виявилось, бажання отримати знижки на товари для літньої людини зіграло ключову роль і вона, не замислюючись, відправилась додому, взяла всі свої заощадження та винесла зловмиснику.

Останній демонстративно поклав гроші до конверта з позначкою «Акція», передав  його пенсіонерці і наказав ні в якому разі не відкривати, а ввечері прийти до супермаркета та, відповідно, отримати свої знижки.  Пізніше з’ясується, що замість своїх грошей літня жінка знайде у конверті лише купу нарізаного паперу.

Прикмети зловмисника: зріст 170-175 см, на вигляд 20-25 років, середньої статури, волосся чорного кольору коротке, обличчя смугляве. Одягнений у джинси синього кольору та футболку зі смугами різного кольору.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 КК України «Шахрайство» та вживають заходи щодо встановлення та затримання причетної до вказаного злочину особи.

Шановні громадяни! Миколаївська поліція в черговий раз звертається із проханням бути обережними під час спілкування з малознайомими людьми, які підходять до вас на вулиці, пропонуючи прийняти участь у безпрограшній лотереї, акції, або вмовляють купити у них якісь товари за низькими, «привабливими» цінами. Тим більше, під жодним приводом не впускайте цих осіб у свої домівки чи на подвір’я. Не давайте шахраям можливості обдурити вас і заволодіти вашими грошима.

Читайте також: Аферисти не відпочивають. Як не стати жертвою шахрайських дій

  

1128 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4