Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Скандал навколо фільму про Стуса

Мистецтво, НОВИНИ 13.08.2018

Мережею шириться флешмоб #МедведчукМиНеЗабули. Пов’язаний це флешмоб зі скандалом навколо зйомок фільму про поета-дисидента Василя Стуса, який має вийти у 2019 році.

За словами українського актора Генадія Попенко з кінострічки вирізали сцену останнього суду над поетом. Штука в тому, що адвокатом Стуса на цьому суді 1980 року був В.В.Медведчук і суд, який не визнала інтелігенція та сам підсудний, визнав його адвокат. З цього заслання Стус вже не повернувся, а от пан Медведчук тепер прагне стати президентом.

Генадій Попенко особисто читав сценарій фільму, де була сцена суда. Поспілкувавшись з іншими акторами, Генадій дізнався, що кастинг на роль Медведчука проводили, актора на роль затвердили і він вже готувався до зйомок. Однак, «продюсерам подзвонили з адміністрації Медведчука» і попередили – якщо вони хочуть фільм дозняти і уникнути провокацій, краще сцену з Медведчуком прибрати. Сумніватись в достовірності цієї інформації можна було б, якби не адвокат Медведчука І.Кириленко, який на сайті «Українського вибору» опублікував 12 серпня заяву. (http://vybor.ua/article/zayavlenie/zayavlenie-12-08.html)

В цій заяві пан Кириленко «порадив» ЗМІ та громадськості не розповсюджувати «недостовірну, брехливу» інформацію про його клієнта. За його словами, за часів СРСР за критику “радянського політичного, суспільного та державного устрою” людину вважали ворогом і постать адвоката вже “не грала суттєвої ролі в заздалегідь відомому вироку”.  Наостанок додав, що в разі, якщо фільм «Стус»(«Птах душі») вийде в прокат з «недостовірною інформацією про Віктора Медведчука», пан Кириленко лишає за собою право направити до суду заборону на демонстрацію фільму.

Згадав у своїй заяві пан Кириленко і Володимира Гройсмана, який ніби-то намагається банально пропаритись на цій справі. Нагадаємо, що прем’єр-міністр В.Гройсман на своїй сторінці у Facebook 11 серпня опублікував пост, в якому доручив «керівництву Мінкульту та Держкіно в максимально стислі терміни зібрати авторів фільму та громадськість аби розібратись і зробити все можливе, щоб в стрічці історія мого земляка – справжнього патріота і борця за волю України Василя Стуса була розказана чесно, правдиво, повністю і без перекручувань» (https://www.facebook.com/volodymyrgroysman/posts/778915272277389)

Тетяна Кострикіна

Читайте також: Дуель молодості та досвіду сильнішого не виявила

 

  

899 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4