Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Що таке підозра на COVID-19 та як проводять тести: про медичні реалії інформує Тетяна Оболенська

НОВИНИ, Охорона здоров'я, Події 28.03.2020

Про те, що таке підозра на коронавірус, на сесії Первомайської міської ради 26 березня розповіла головний лікар КМ «ПМЦПМСД» Тетяна Оболенська.

Що таке підозра на інфікування COVID-19 

Пацієнту, що має ознаки респіраторного захворювання та який:

  • мав контакт із хворим на коронавірус,
  • або прибув з однієї із країн, перелік яких визначається ВОЗ (зараз містить до 100 країн)

ставиться підозра на інфікування, пише Гард.City.

У таких пацієнтов береться мазок. Перший зразок спрямовується до лабораторії міста Миколаєва, якщо він позитивний –  другий зразок направлять до Києва.

Про осіб, що прибувають з-за кордону

Центр щоденно обробляє інформацію, що надходить від прикордонників. Ті особи, що перетинають кордон, мають перебувати 14 днів на самоізоляції. Про це вони підписують згоду при перетині кордону.

Спостереження за ними ведеться із дотриманням відповідних інструкцій. Наразі таких осіб на обліку у Первомайську 19.

Тому медики звертаються до всіх, хто володіє інформацією щодо осіб, які прибули з-за кордону протягом останніх 14 днів та вільно пересуваються містом. Про такі випадки потрібно інформувати правоохоронні органи, адже від цього залежить епідеміологічна ситуація у місті.

Додатково повідомимо: безпосередньо на сесії надійшла інформація про те, що до міста прямує автобус, який везе більше 70-ти осіб з-за кордону. Серед них було 8 первомайців (мешканців міста та району). Шестеро з них вийшли з автобуса у Первомайську. Правоохоронці відібрали у них підписки про самоізоляцію, проте, зрозуміло, що у більшості випадків все залишиться на свідомості кожного.

Загалом, за інформацією Тетяни Оболенської, центр надання первинної допомоги працює з урахуванням карантинних вимог у активному режимі. Адже за наявності ознак ГРВІ пропонується не їхати до лікарні, а саме телефонувати сімейним лікарям. Маски також шиють самостійно: заздалегідь закупили марлю та широкі бинти. Адже із урахуванням нормативів на місяць знадобиться більше як 19 000 одноразових масок. Тож використовують багаторазові, стерилізують та прасують. Зараз шиється понад 4 000 масок. А ось одноразових костюмів недостатньо. Адже щоденний прийом потрібно було б вести саме у них.

Читайте також: Закупити апарати ШВЛ місто самостійно не має права: кошти можна лише перерахувати в ОДА

Немає тегів:

924 всього переглядів, 3 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4