Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Що робити первомайцям, аби не допустити обману під час покупки?

НОВИНИ, Суспільство 05.11.2018

Ні для кого не секрет, що люди дуже збідніли і йдуть купувати, в основному, на ринок, обходячи супермаркети і магазини. Ринок – це те місце, де найчастіше обманюють. Саме тому журналісти газети ТВ “Всесвіт” вирішили поспілкуватись із реалізаторами на центральному ринку, аби дізнатись про хитрощі “заробляння” на покупцях та можливостей цього уникнути.

Одне із перших про що нам розповіли продавці це – обважування. На ринку є така специфіка – обважують тих, хто дозволяє себе обважити. Що ж робити первомайцям, аби не допустити обману під час покупки.

Найперше і найголовніше дивіться на ваги і що лежить поруч з ними. Продавці часто закривають табло електронних ваг. Наприклад, шматками сала або крупами. Це роблять для того, щоб покупці не звертали уваги на вагу.

Якщо ж ваги механічні, то подивіться, як на них лежить ємність, в яку накладають товар. Її дуже часто перевертають. Якщо вона перевернута, то це означає, що вас обважують. До перевернутої частини чіпляється волосінь, вона прив’язується до ноги. Коли накладають товар, продавчиня ногою, як педальку, натискає, і вага збільшується. Якщо стрілка на вагах весь час крутиться, то це означає, що є педалька, волосінь і хитра продавчиня. В цей час вас будуть намагатися заговорити.

Якщо ви запитаєте у продавців про пломбу на вагах, то вони можуть вас прийняти за перевіряючого і точно не обважать.

Ну і звичайно, обов’язково зважте покупку на контрольних вагах, які є на ринку. Тоді ви точно будете впевнені в тому, що вас не обважили.

Крім цього, тримайте свої речі при собі. Дуже багато злодіїв ходять і спостерігають, чим ви розраховуєтесь і куди кладете свій гаманець. Краще тримати гроші у внутрішній кишені. Але тільки не в сумці, яку можуть легко порізати чи вирвати з рук.

Пам`ятайте, запорука вошої безпеки як покупця та споживача це – товарний чек. Так, багатьом здається, що документи і ринок – це несумісні речі. Але все ж на ринках обов’язково потрібно вимагати довідку про проходження продуктів експертизи в лабораторії ринку та товарний чек при покупці. Кожен має знати, що на прохання покупця, продавець зобов’язаний надати всі документи. Це і буде ваша основна “охоронна грамота” в разі отруєння продуктами з ринку, або ж “нечистих на руку” продавців.

Читайте також:Первомайський ринок працюватиме у суботу

  

1172 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4