Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Що робити із листям?

Iнше 28.09.2018

Звичка спалювати листя виробилася у наших людей вже досить давно. Хтось сказав, що, мовляв, спалена трава краще росте, а залишки спаленого листя – гарні добрива, так вже й повелося. Аж поки проблема не перетворилася у Велику Проблему, що поглинає нашу країну кожної осені та весною.

25 вересня учні 3-Б класу ЗОШ№ 16( класний керівник С. Шевченко), учасники гуртка станції юних натуралістів «Природа, творчість, фантазія» (керівник  В. Целіщева ) провели акцію на підтримку свіжого повітря. Дітлахи роздали листівки, спрямовані на інформування населення щодо наслідків спалення листя.

З листям, як правило, горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери. Так. Вже при згорянніодного поліетиленового пакету, в повітря викидається близько 70 різних хімічних сполук, більшість з яких отруйні для людини. При горінні гуми утворюються канцерогенна сажа і викликають респіраторні захворювання оксиди сірки. Особливо цевідчуваютьті, хтоскаржиться на бронхіт, бронхіальну астму, риніт. В наслідок спалювання листи вивільнюються речовини, що спричиняють розвиток онкологічних захворювань, особливо потерпають від цього діти.

В сухомулистізгораютькомахи, щолишаютьсязимувати. Спалюючилистявосени ми створюємоумови для розвиткупопелицьнавесні.Спалювання листя призводить до руйнації ґрунтового покриву, адже безпосередньо вигорають рослинні залишки, гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми. Крім того, вони гинуть і відутворюваних при горінніважкихметалів.Дим відвогнищ, в туманнідніможеутворювати смог і на довгозависати у повітрі.

Діти поділилися своїми почуттями від спаленого листя та вирішили, що акцію провести таки потрібно. Листівки ж роздавали переважно людям похилого віку, у яких напрацювалася звичка палити листя. Але ж зараз набагато простіше зробити компостну яму та зробити на весну якісні добрива, погодьтеся. То що, долучаєтеся?

Читайте також: Здивуй свою вчительку. Виграй для неї нагороду!

Немає тегів:

778 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4