Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Що первомайці думають про онлайн-розрахунки

ПУБЛІКАЦІЇ, Суспільство 03.07.2018

Чим більше люди знайомляться із інтернет-засобами розрахунків, тим частіше відмовляються відстоювати величезні черги у банках, вислуховуючи безліч негативу. Адже сучасні технології дійсно спрощують наше життя!

То чи варто бігати та звіряти ті самі «розрахункові книжки», якщо можна просто переглянути свій рахунок у особистому кабінеті? Однак, можливо, ви полюбляєте витрачати день та сваритися за місце у черзі, але якщо віддаєте перевагу спокійному обслуговуванню – повірте, це і швидше, і простіше. Так, більшість послуг зараз можна оплатити он-лайн, а за газ та електрику навіть докладно перевірити стан рахунку. То ж і воно! Користуйтеся!

До речі, а чому б не запитати у мешканців міста, як часто вони звертаються до послуг обслуговування он-лайн під час розрахунку за комуналку?

Як виявилося, не так все у нашому місті й погано, адже серед 100 опитаних за послуги через інтернет платять більш ніж чверть – 28 осіб (чи мені пощастило під час опитування?). Звісно, треба врахувати, що опитувала я у центрі міста, але у приватному секторі може бути взагалі інша ситуація.

Анастасія взагалі «оцим всім» не довіряє:

– Ну, що це за оплата? З карточки невідомо куди перекинути? І як тоді доводити, що оплатив? А гроші куди пішли? Ні, я вже краще постою, та й не так вже й довго, останній раз сорок хвилин – та й впоралася.

Сорок? Та ні, я не готова стільки стояти у натовпі!

Катерина взагалі не розуміє, навіщо такі складнощі:

– Завжди у банку та через книжки, навіщо ото вигадувати? Як можна рахунки звірити, якщо не прийти до потрібної установи? Це ж все невірно! Кому ви будете казати, що там намальовано? А ось у книжці людина напише й підпишеться, і тоді можна показати, як що не так буде!

Максим дотримується зовсім іншої дімки:

– Якщо можна не витрачати час на черги, то навіщо у натовпі стояти? Навіщо? Зараз кожен може сплатити за всі послуги он-лайн. Це просто та швидко, і навіщо створювати собі зайві складнощі? Це старі люди звикли, а от чого молодь там стоїть – взагалі не розумію. Опановуйте інтернет, буде простіше жити!

Читайте також: Оголошення до “ТВ Всевіт” тепер можна подати он-лайн.

Микола лише нещодавно відкрив для себе он-лайн оплати:

– Спершу було страшно – як так? Куди я сплачую та за що? А потім зрозумів, наскільки це зручно та просто! Ніякого стояння, «ароматного» натовпу, галасу, образ. Мамі зараз намагаюся розповісти – та ні в яку не хоче, не вірить. Навіть за газ відмовляється через інтернет показники передавати – мовляв, там шахраї, тоді гроші вкрадуть. А хто вкраде та як – пояснити не може. Ну то вже потайки зареєстрував та контролюю, і мені спокійніше, і їй – що не знає.

Цікаво, що більшість опитаних не довіряють інтернет-платежам, але не можуть пояснити, чому саме. Ну от не туди гроші підуть – і як хочете.

Ті ж, хто оцінив переваги, взагалі охоче діляться враженнями.

Так, Олена у захваті від нових можливостей:

– Я навіть у ОСМД внески сплачую через інтернет, це економить безліч часу. Не уявляю, як знову повернутися до черг та годин у банку. Ні за що! Тим більш, і квитанції ті самі отримуєш! Мене вже й мама почала просити їй сплатили – адже контролери підтвердили, що гроші надійшли. Якби ще водоканал спромігся створити кабінети – взагалі б ціни цім послугам не було! Тож дякуємо!

Дивно й те, які саме легенди мені встигли розповісти про ці самі платежі!

Й про те, як шахраї створили сайт та збирали з людей гроші за перевірку лічильників (правда? А хоч одного потерпілого можете назвати?), й про те, як «не заносяться» гроші після оплати, а їх забирає банк та інше. Звісно, можна багато вигадати, але навіщо? Можливо, щоб залякати себе самих та виправдати своє небажання спробувати щось нове та зручне? А ви один раз покажіть своїм стареньким батькам, що краще витратити час на спілкування із рідними, аніж на черги у банках, можливо, їм також сподобаються нові технології?

Аліна Степул

Нагадаємо: Роботу особистих кабінетів з електроенергії відновлено – Миколаївобленерго

 

1075 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4