Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Сгущенка та Мигія: що ще знають про Первомайськ люди, які ніколи тут не були

Суспільство 15.11.2019

Наше місто відносно невелике і визначних місць, які б могли привабити туриста, туть обмаль. Гард.City розпитав у людей, які жодного разу не були в Первомайську, що вони знають про місто, які асоціації викликає у них назва. В Україні два міста з назвою Первомайськ, два села і залічнична станція, тому доводиться пояснювати, яке саме місто ти маєш увазі.

Тетяна Таргоня, мистецтвознавець, Київ

«В Первомайську була проїздом по дорозі в Крим. Зупинялися в університетської подруги. Містом не гуляли, але милувалися краєвидами в Мигії — фантастично гарні ландшафти. Тому, мабуть, основна асоціація з Первомайськом — це розташування міста серед мальовничої природи. З назвою пов’язую лише радянські першотравневі демонстрації з надувними кульками і прапорцями»

Тарас Скицький, UX дизайнер, Львів

«З Первомайськом я знайомий вже років з десять, з розповідей своїх приятельок, які народились в цьому місті. Я уявляю собі Первомайськ таким суто радянським містом, на півдні України, яке хоч й має давню історію, але воно мені асоціюється з містом яке найбільше було розбудоване саме для обслуговування заводів й мешканці якого в основному працюють на ніих. Тобто це таке місто, в якому п’яти та девятиповерхові будинки, широкі вулиці й великі площі. Також знаю, що навколо Первомайська чудова природа українського степу й скелясті каньйони Мигії, де проводиться багато змагань з рафтингу. Одного дня обов’язково відвідаю цю частину України»

Олена, журналістка, Покровськ Донецька обл.

«Ніколи не була в цьому місті і нічого про нього не чула. Уявляю Первомайськ собі типовим українським містечком, де нема супермаркетів та нічних клубів, однак є театр, міська рада та АТБ. І звичайно ж, люди які там живуть. Певно, багато хто хоче звідти поїхати, а ктось ціную та любить своє місто. Думаю, що у вас є вулиця Шевченка та Пушкіна, красивий парк. Але особливістю вашого міста є талановиті та обдаровані люди. Їх не багато, але вони є»

Вікторія Журавель, журналістка, Дніпропетровськ

«Якщо чесно, спочатку подумала, що Первомайськ — це наш Першотравенськ (в Дніпропетровській області). Пам’ятаю, ніби в Луганській області є населений пункт з такою назвою. А от про Первомайськ в Миколаївській області дізналась щойно. Нічого не знаю, крім того, що відносно недалеко море. Гадаю, що це невелике місто, з дешевим проїздом в транспорті. Скоріш за все, є велика площа в центрі з назвою “Площа 1 травня” чи типу того. Певно, немає мосту з лівого на правий берег річки (вибачте, якщо є — не “гуглила”). Люди приблизно такі ж, як і в Дніпрі, зі схожим менталітетом. А ще — вони влітку не засмаглі, бо не ходять на пляж (в області є Чорне море, відповідно, особливої цінності в річці немає)»

Галина Щерба, журналістка, Миколаїв

«Козацька застава, старовинне поселення, Орлик. Актовський каньон — Долина Диявола дуже круте місце сили, ми там були. Ще Голта. У вас є такий Андрій Васильєв, краєзнавець. Він публікує чимало матеріалів, досліджень з історії містечка, нещодавно видав книгу “Переправа”. Розповідає про життя численної раніше єврейської громади, старовинні будівлі. Не пам’ятаю, здається, лікарні, старий будинок равина, синагогу тощо. Іще пригадала гранітний кар’єр. Ми його бачили по дорозі до каньону. Здається, ракетна зброя, ядений арсенал, шахта у вас там десь була, а зараз музей під відкритим небом. Завод Фрегат колись діяв. Ну це так, що перше в голову прийшло І ще — сгущенка первомайська»

Тетяна Кострикіна

   

1513 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4