Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

В Первомайську свої пристрасті. Сесія міської ради

Iнше, НОВИНИ 29.03.2018

Чергова сесія Первомайської міськради за усталеною традицією все ніяк не могла розпочатися. Для участі у пленарному засіданні зареєструвалися 24 депутати.

Коли ж, врешті-решт, після 45 хвилин зборів, засідання все ж почалося – ще перед формуванням порядку денного пролунала пропозиція черговий раз розглянути питання, на які мер наклала вето. Нагадаємо, йдеться про скорочення посади заступника міського голови по земельних питаннях, прийняття ставок єдиного податку та виділення земельної ділянки на площі Шевченка.

Саме відносно діяльності віце-мера С. Свідерко і точилися найпалкіші дискусії. Вчергове депутати згадали про недостовірну інформацію про гаражі на Грушевського, що їм надала чиновниця, про те, що вона нині є фігурантом корупційного скандалу. Відтак – вимагали відсторонення віце-мера від роботи а в подальшому взагалі скорочення цієї посади як такої.

Питання про скорочення посади заммера не включили до черги дня. Спочатку лише Василь Барський, а потому і вся фракція партії “Батьківщина” на знак протесту покинула залу, оголошено перерву.


Після поновлення роботи сесії питання по скороченню віце-мера таки включили до черги дня, отже, за 4 години роботи вдалося сформувати порядок денний, після перерви виникла пропозиція ветовані питання розглянути першими, голосів для цього забракло відтак через суперечки робота знов припинилася. Оголошено чергову перерву.

Тож, після численних перерв та суперечок, сесія Первомайської міської ради таки поновила роботу. Хоча, спершу, секретар С. Бондарчук оголосив пленарне засідання закритим через відсутність кворуму після чергової перерви. Але зрештою, депутати до зали зійшлися і таки знайшли в собі змогу працювати далі. Замість пропозиції розглядати скорочення посади віце-мера передусім, виникла протилежна – цим питанням завершити чергу дня, потому розглянути, щоправда, положення про преміювання мера та зміни до бюджету. На цьому і вирішили – поступово розглянуто усі питання порядку денного. Щодо ветованих міським головою трьох питань – їх винесено на розгялд знову і затверджено. На разі триває палка дискусія навколо останнього питання черги дня, що було додано вже перед початком сесії – про пільгові перевезення у Первомайську.

  

1448 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4