Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Рік був вдалим. Гребля на байдарках та каное

НОВИНИ, ПУБЛІКАЦІЇ, Спорт, Спорт 11.10.2018

Календарний рік невпинно рухається до завершення, тож час підбивати підсумки. Цей рік для вихованців секції греблі на байдарках та каное був багатий на різні заходи. Серед них і безліч змагань та спортивний табір.

Секція існує в місті дуже давно, та донедавна нею опікувався Миколаїв. В Первомайську діяло відділення спортивної дитячої школи олімпійського резерву. Але через численні реорганізації і нові закони тепер це відділення належить Первомайській дитячій спортивній школі. Довго вирішували це питання, не без фінансових втрат з боку заробітної платні, але вирішили. Головний тренер Олександр Федорченко в бесіді дякує меру міста Людмилі Дромашко та начальнику управління освіти Галині Остапенко за допомогу та плідну співпрацю. Олександр Григорович розповідає, що раніше перед ними стояли більш високі цілі, але і сьогодні вони тримають планку. Вихованці беруть участь у змаганнях різних рівнів від міських до всеукраїнських. Первомайцям вдалось успішно заявити про себе і вже їх сприймають, як серйозних суперників.

Тренери перелічують безліч змагань де вони побували з юними спортсменами. Важко сприймати на слух, та ось бачу календарний план і він приємно вражає. Радію за дітвору, що мають таке насичене спортивне життя. Розпочали сезон байдарочники та каноїсти ще в лютому в Миколаєві і з того часу бурхлива вода не давала спокою нікому до кінця вересня. Завершили сезон 29 вересня на відкритому чемпіонаті області серед юніорів, юнаків та підлітків в Щербанях. Я нарахувала 18 змагань за цей рік. Тренер додає, що більшість були успішними, і поверталися спортсмени з нагородами. Найбільше досягнення секції – Кирило Ясинський став чемпіоном України, найбільша невдача ,яка спіткала спортсменів – човен розвалився прямо під час змагань.

Невеличка компанія, яка складалася з хлопців та однієї дівчини зацікавлено слухає нашу бесіду. Запрошую долучатися і не соромитися, хочеться ж з дізнатися про все з вуст тих, хто перемагав. Як виявляється спортсмени сором’язливі і хвалитися не хочуть, а все більше діляться своїми цілями та планами на майбутнє. Малеча і новачки хочуть потрапити на міські змагання, юніори мріють про золото на обласних, а найдосвідченіші тренуються, щоб заявити про себе на всеукраїнських. Також кожен з радістю згадує, коли і чому почалися їх тренування. Наприклад, Антон розповідає, що це не перші його стосунки зі спортом. Раніше себе пробував у карате, але не склалося чомусь. Чому саме – пояснити не може, як і те, чому гребля «чимось зачепила». З абсолютною безпосередністю цікавлюся: «Можливо не гребля зачепила, а Настя (та єдина дівчина у їх компанії)?» Всі сміються, а Антон заперечує. Ось така спортивна магія, прийшов, щось зачепило і вже за другий рік тренування в нього за плечима низка досягнень серед яких і бронза на чемпіонаті області. Сама ж Настя розповідає, що прийшла на греблю, бо «подружка розповіла» і зовсім не жалкує, що займається не популярним видом спорту для дівчини. Тренер додає, що Настя новачок, але поставлених цілей досягла в цьому році.

А ось на одному з вихованців лежить велика відповідальність. Його тітка знайома з олімпійською чемпіонкою Інною Осипенко-Радомською, яка і подарувала юнаку власного човна. Човна, який побував на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро та Пекіні.

Про важливість гарного спорядження говорити навіть не потрібно. Це неймовірно важливо – від спеціалізованого одягу і весла до байдарки. Мама Наталія, яка привезла сина на тренування, запевняє, що розвиток дитини потребує фінансових вливань і особливо приємно це робити, коли в дитини горять очі. Її син відвідує тренування з радістю, і щоб заохотити ще більше, сім’я знайшла можливість і придбала юнаку власного човна і весло. Так і поповнюється парк човнів на тренувальній базі.

З особливою радістю та присмаком смачнющих млинців спортсмени згадують літній табір, який діяв на території спортивної бази. Тоді вони тренувалися, розважалися і смачненько їли досхочу.

Взимку заняття не завершуються, а тривають у тренажерній залі. В новому сезоні хлопці та дівчата обіцяють здобути ще більше медалей.

Ксенія Мініна

Читайте також: Перегляд мультфільмів може бути корисним

 

1316 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4