Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Пиво не допоможе здолати спрагу – лікарі

НОВИНИ, Охорона здоров'я 29.06.2018

В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун пояснює, чому спиртне особливо шкідливе при спеці.

Зі сторінки Уляни Супрун у Фейсбук:

«В спекотні літні дні нерідко можна побачити людей, що ходять містом із пляшкою пива, або беруть на пляж запаси спиртного. Чому навіть слабкоалкогольні напої в спеку – це суттєва шкода здоров’ю? Якщо стисло, то спека та алкоголь збільшують шкідливий вплив один одного на наше тіло. Попросили Daria Prokopyk розповісти про ризики пиття алкоголю влітку:

– Зневоднення. В спеку ми втрачаємо воду, а алкоголь це посилює. Здавалось би, пиво це майже 95% води. В чому проблема? Алкоголь діє як діуретик, тобто змушує нирки виводити воду, а не утримувати її. Тому навіть через пиво або сидр організм втрачає більше води, ніж ми спожили. Зневоднення нікуди не дівається, проте інтоксикація алкоголем посилюється. https://bit.ly/2zGDnYI

– Нам стає ще спекотніше. Через алкоголь мозок гірше оцінює внутрішню температуру тіла. Тому здається, що алкоголь зігріває. Судини шкіри розширюються. Але повітря теж гаряче, і бажане охолодження не настає. Зате може сильно впасти тиск і виникнути відчуття втоми і слабкості.

– Ризик серцевого нападу тимчасово зростає після прийому спиртного. Навіть якщо ви рідко п’єте. В спеку із потом виводяться цінні для роботи серця електроліти: калій, натрій. Серцю важко працювати за таких умов. Від спеки та розширення судин тиск може суттєво впасти і навіть спричинити запаморочення. Людям, у яких хворе серце, категорично не можна пити в спекотну погоду.

https://bit.ly/2tPVitB

https://bit.ly/2yVB6fI

– Алкоголь та активний відпочинок несумісні. Так, вам може бути весело якийсь час. Але, по-перше, це буде додатковим навантаженням на серце. По-друге, збільшить ризик нещасних випадків. Зокрема, 25-50% випадків утоплення пов’язані зі споживанням алкогольних напоїв. Насамкінець, алкоголь погіршує відчуття балансу, і шанси впасти чи травмуватись зростають.

https://bit.ly/2IFWZzq

https://bit.ly/2yVB6fI

– В спекотну погоду найкраще пити напої, що містять електроліти: узвар, морс, лимонад – або навіть теплий чай.

Людям із хворим серцем, вагітним жінкам і тим, хто приймає ліки, категорично не можна пити алкоголь.

Бережіть себе і хороших вам вихідних!

Читайте також: Адекватна перша допомога при термічних опіках від Уляни Супрун

   

920 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4