Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Питання протидії туберкульозу, наркоманії та ВІЛ-інфекції/СНІДу на Миколаївщині завжди знаходиться на контролі

НОВИНИ, Охорона здоров'я, Суспільство 02.08.2019

31 липня проведено чергове засідання обласної координаційної ради з питань протидії туберкульозу, наркоманії та ВІЛ-інфекції/СНІДу, під час якого обговорено низку важливих питань, серед яких і залучення позабюджетних коштів, в тому числі коштів міжнародних організацій, для реалізації заходів, спрямованих на покращення якості, доступності і ефективності надання медичних послуг у виправних установах лікування засуджених та в місцях позбавлення волі.

Доповідачами надано інформацію про міжнародні проекти, досягнення, наслідки.

Заслухано також доповідь про стан надання наркологічної допомоги населенню області та стан закупівлі соціальних послуг в Миколаївській області в контексті профілактики соціально небезпечних захворювань.

Окрему увагу приділено стану взаємодії державних органів з неурядовими організаціями з питань протидії незаконному обігу психоактивних речовин, пілотуванню проекту HealthLink, а саме тестуванню на ВІЛ швидкими тестами за ініціативи медичного працівника, окреслено проблеми та шляхи їх вирішення.

Членами коордради проаналізовано стан реалізації Стратегії адвокації, комунікації та соціальної мобілізації в галузі контролю над туберкульозом в Україні на 2019-2021 роки, розглянуто запропоновані дані щодо оціночної чисельності людей, які живуть з ВІЛ (ЛЖВ) та ключових груп ризику (людей, які вживають ін’єкційні наркотики, секс-працівників та чоловіків, які мають секс з чоловіками) у Миколаївській області.

За підсумками колегії прийнято низку відповідних рішень з метою зміцнення міжсекторальної взаємодії та взаємодії з неурядовими громадськими організаціями.

Питання протидії туберкульозу, наркоманії та ВІЛ-інфекції/СНІДу в Миколаївській області завжди знаходиться на контролі облдержадміністрації та управління охорони здоров’я ОДА.

Читайте також: Стартував Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування

  

751 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4