Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Припливли…

НОВИНИ, Події 21.06.2018

Чому на Фрегаті сьогодні увесь день нема води

У Первомайських багатоповерхівках можна освоювати бізнес з розведення раків! Принаймні, мешканцям будинку № 25 на Корабельній вже зараз можна про це думати – у підвалі будівлі, що належить до ОСББ «Єдність чотирьох» панує Венеція…

 

До нашої редакції звернулася голова правління ОСББ Оксана Ярьоменко, жінка бідкається – через підтоплення будинок можуть чекати сумні наслідки.

Річ у тім, що підвальним приміщенням 25-го будинку прямує магістральний трубопровід міського водопостачання. І ось, днями, а точніше 19 червня, розповідає пані Оксана, на трубі стався порив:

«Поступово практично увесь підвал заповнила вода, в першу чергу затопило технологічний тунель, в якому прокладено усі комунікації, вода підступила до щитових. Ми викликали терміново аварійну бригаду водоканалу, адже труба магістральна, і обслуговувати має водоканал, вони приїхали відкачали понад 10 бочок води, наклали на місце пориву хомут».

 

Щоправда, воду було відкачано лише до рівня, який дозволив провести ремонт трубопроводу, а решту – тобто понад пів метра – залишили випаровуватися. Але от у цегляному тунелі це навряд можливо. Та й латання ситуацію не врятувало – залатана водоканалівцями труба все одно протікала, і вода прибувала до підвалів далі. Не сидячи, склавши руки, пані Оксана била на сполох до усіх інстанцій – управління ЖКГ, міськводоканалу, енергетиків, а навіть надзвичайників. У водоканалі повідомили, а в ЖКГ підтвердили – підприємство недостатньо забезпечене необхідними деталями та запчастинами, аби якісно та своєчасно усувати усі аварії на водогонах міста.

«Я це все розумію, – каже Оксана Ярьоменко – але ж тоді хоча б відкачуйте нам воду! Щодня, щогодини. Але мені сказали, що такої можливості немає, і нам самим слід шукати насоси, помпу і самим відкачувати. Але ж це для нашого СОББ завеликі кошти».

 

Минуло два дні, вода прибуває, через це було прийнято рішення про знеструмлення усього будинку. Тож, у спекотний літній день люди на Корабельній 25 лишилися без електрики. А заразом і без води, щоправда, така неприємність спіткала майже увесь мікрорайон – труба ж, нагадаємо, магістральна. Тож, коли ми прибули на місце подій, то побачили замулені вологі підвали, повний води технологічний тунель і аварійну бригаду міськводоканалу, яка намагалася все ж відкачати воду звідти, аби полагодити трубу.

 

Чи якісно полагодять місце пориву цього разу, якщо полагодять взагалі – ми обов’язково з’ясуємо. А тим часом фундамент 25-го будинку підтопило настільки, що волога проступає навіть на зовнішніх стінах.

Зараз же чекають, аби підвали бодай трохи висохли, щоб відновити хоча б електропостачання.

 

Читайте також: Довгострокове перебування за кордоном- не привід для відмови при отриманні субсидії

938 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4