Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Прикраса для ялинки. Майстер-клас від ЦНТТУМ

Iнше, ПУБЛІКАЦІЇ 28.12.2017

Цікаво спостерігати за передноворічною метушнею. Всі бігають в пошуках подарунків та незвичайних ідей. Додому несуть ялинки та сосни, що стали невід’ємним атрибутом свята. Кожен прикрашає дерево за власним смаком, додає ізюминки, щоб новорічна красуня радувала очі та несла позитив в оселю.

Ідеєю створення ялинкової прикраси діляться вихованці гуртка «Виготовлення сувенірів» Первомайського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, що діє на базі ЗОШ № 17.

Мабуть, у кожного вдома є використана лампочка, яку всі ми поспішаємо викинути на смітник одразу ж, коли вона перегорає. Зачекайте! Сьогодні вона стане вам у нагоді – перетвориться на ексклюзивну прикрасу. Крім лампочки знадобляться ще такі матеріали та інструменти: серветки, або туалетний папір; ємність для води, пензлик, простий олівець; клей ПВА; фарби (бажано гуаш); шматочки тканини або фетру червоного та білого кольорів; нитка або стрічка (колір за бажанням).

Переходимо до роботи.

Першим етапом для створення прикраси є приготування робочої основи. Для цього нам слід зробити розчин з води і клею ПВА (співвідношення 2:1). Для виготовлення однієї прикраси достатньо однієї столової ложки води та чайної ложки клею. Беремо серветки або туалетний папір і нариваємо на невеличкі шматочки (не більші ніж 4х4 см). За допомогою пензлика і приготованого розчину обклеюємо лампочку способом пап’є-маше (2-3 шари). Такий прийом не лише дозволить нам нанести малюнок, але й забезпечить міцність крихкої лампочки. Якщо така прикраса ненароком впаде, вона залишиться цілою. Залишаємо обклеєну лампочку до висихання (можна покласти її на батарею, в такому випадку вона висохне приблизно за годину).

Другий етап. Ми пропонуємо перетворити лампочку на традиційного персонажа Новорічного свята – Діда Мороза. Беремо простий олівець і на лампочці малюємо контури бороди, обличчя, намічаємо очі та ніс.

Третій етап. Розфарбовуємо заготовку фарбами. Для роботи бажано використовувати гуаш, так як ця фарба густа та яскрава. Крім того якщо ви вийшли за межі контуру, вона гарно перекривається і можна підмалювати виріб, що не зробиш акварельними фарбами (вони більш прозорі і не дають насиченості кольору).

Четвертий етап. Поки наш Дід Мороз підсихає після фарбування, можна виготовити йому шапку. Для цього нам знадобиться тканина або фетр  червоного та білого кольору (червоний колір – основа шапки, білий – хутро). Для того щоб не шити головний убір пропонуємо скористатися  гарячим клеєм, або полімерним клеєм. Для цього смужку тканини червоного кольору ви шириною приблизно 4-5 см. Прикладаємо до верху лампочки  виміряємо довжину, яка повністю охоплює голову Діда Мороза, додаємо для склеювання ще пів сантиметра. Склеюємо, виходить червоний циліндр. Приклеюємо на прикрасу, і ниткою  обмотуємо в місці де закінчилася лампочка. Додаємо тоненькі смужки тканини чи фетру білого кольору зверху та знизу шапки (імітація хутра).

Останній етап – заключний. До верху шапки Діда Мороза приклеюємо нитку або тонку стрічку, для того щоб можна було повісити прикрасу на ялинку.

Окрім Діда Мороза таким самим способом можна виготовити і інших новорічних персонажів. Наприклад: Сніговика та Снігурку, оленів, пінгвінів та ін.

Бажаємо успіхів у творчості! Хай ваша ялинка стане неповторною. Усім веселих свят та казкового Нового року! Хай він принесе щастя, успіх, та здійснення бажань!

Лариса Доброва, керівник гуртка

Читайте також: «Новорічні дива». У Первомайській ДХШ відкрилась тематична виставка

  

1111 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4