Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Прокуратура Києва пообіцяла взятися за незаконну каплицю УПЦ МП

Iнше 05.02.2018

Керівництво прокуратури Києва проведе у понеділок зустріч з представниками Національного музею історії України, за результатами якої будуть сформовані позовні вимоги з приводу захисту інтересів територіальної громади та міста Києва від незаконної забудови біля фундаменту Десятинної церкви.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

“За результатами робочої зустрічі керівництва Прокуратури міста Києва з представниками Музею історії України у понеділок будуть сформовані позовні вимоги з приводу захисту інтересів територіальної громади та міста Києва від незаконної забудови біля фундаменту Десятинної церкви”, – написала вона.

Окрім того, додала пані Лариса, прокуратура міста Києва в апеляції відстоюватиме послідовну позицію та проситиме пом’якшення запобіжного заходу двом киянам, які підозрюються у підпалі незаконно побудованої будівлі Десятинного монастиря УПЦ МП.

“У свою чергу генпрокурор Юрій Луценко зустрівся із народними депутатами, які висловили готовність виступити поручителями підозрюваних”, – додала Сарган.

Нагадаємо: 31 січня 2017 року петиція «Вирішити питання знесення незаконної споруди-каплиці УПЦ МП — Десятинного чоловічого монастиря Пресвятої Богородиці на території Національного музею історії України» зібрала понад 10 тисяч голосів та має бути розглянута столичною владою впродовж 90 днів.

Як зазначалося у тексті петиції, територія, на якій незаконно побудована каплиця УПЦ МП, належить до особливо цінних земель історико-культурного призначення та містить культурні шари Києва, є пам’яткою історії національного та місцевого значень. Автори наголошували, що ця територія належить громаді Києва і «була передана в постійне користування НМІУ (Національному музею історії України — ред.) для висвітлення минувшини України та збереження цих пам’яток без зміни цільового призначення».

Читайте за темою: Десятинна церква імені Московського патріархату

 

921 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4