Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Профорієнтаційний захід у Первомайській школі № 1 провели представники МВС

Iнше 27.01.2018

Подейкують, що вибір професії – це друге народження людини. Згодні ви з цим чи ні, однак навряд чи заперечите, що обрання майбутньої спеціальності – надважливий крок. Тож чим більше підлітки отримають роз’яснень, тим краще. Цього разу з первомайською молоддю працювали фахівці МВС.

До учнів школи №1 завітали гості. Увага була зосереджена на вищих навчальних закладах системи МВС. Дружню бесіду з учнями провів Олександр Іванович Нетреба – начальник сектору кадрового відділу міліції головного управління національної поліції в Миколаївській області. Розповів, що, обираючи заклади системи МВС, діти отримають гарну освіту, якісну професію з хорошою заробітною платнею, будуть володіти навичками самооборони та, насамперед, будуть мати в житті дуже благородну мету, адже, обираючи службу в поліції, ви будете покликані захищати суспільство.

«Служба в поліції потребує високого рівня фізичного розвитку, сили й витривалості. А ще – відповідних рис психологічного профілю, тому до кандидатів встановлені особливі вимоги щодо стану здоров’я, фізичного розвитку та індивідуальних психофізіологічних особливостей. З цією метою всі кандидати проходять медичний огляд та в разі придатності для подальшої служби в національній поліції за рівнем здоров’я проводиться перевірка рівня фізичної підготовки», – наголошує Олександр Іванович.

Далі виступаючий акцентує увагу на переліку конкурсних предметів, необхідних для вступу  на навчання для здобуття освітнього ступеню бакалавра. Для всіх напрямів навчання потрібна українська мова та література. Для інших спеціальностей висуваються ще вимоги. Співпраця з майбутніми курсантами починається з моменту заповнення онлайн-анкети на сайті osvita.np.gov.ua. Цей веб-портал призначений для електронної реєстрації кандидатів, що бажають навчатися у вищих навчальних закладах зі специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських, за кошти державного бюджету.

Далі первомайська молодь – студенти закладів системи МВС – поділилися враженнями від навчання. Ось, наприклад, представниця Київської національної академії юридичних справ розповіла, що в її академії є такі факультети: досудове розслідування, кримінально-експертна служба, а також кримінальна поліція. Каже, що реалізувала себе як в навчальній сфері, так і в спорті. Всі викладачі – професіонали своєї справи, вони є чинними чемпіонами олімпіад, чемпіонами світу та Європи в різних галузях. Заохочує, що кожен, хто обирає цю професію, зможе стрімко підніматися кар’єрними сходами.

Також з учнями поспілкувався провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Первомайського центру зайнятості Віктор Пашков:

«Ми займаємось професійною орієнтацією молоді, в тому числі й школярів. Кожного року спілкуємося з випускниками шкіл щодо вибору їхнього майбутнього, розповідаємо, як правильно це робити, щоб було якомога менше помилок; які послуги можна отримати в службі зайнятості, де знайти потрібну інформацію. Наша задача – допомога молодим людям в пошуку себе. Ми розповідаємо і рекламуємо наші новації,  різноманітні портали профорієнтації, з якими ми співпрацюємо. Ми як державна організація постійно вдосконалюємось, постійно розвиваємо свої напрямки, впроваджуємо нові технології. Наприклад, одна з найновіших розробок – банк відеорезюме шукачів роботи, де людина може прийти до нас, лишити свою відеопрезентацію, а ми запропонуємо її роботодавцю. Тому всіх мешканців міста, школярів, молодь, людей старшого віку запрошуємо в гості з метою ознайомлення».

Якщо вас зацікавила можливість вступу до вузів системи МВС, за довідками звертайтеся до сектору кадрового забезпечення Первомайського відділу поліції: (05161) 7-52-02 або (068) 317-10-40, або: osvita.np.gov.ua.

Анна Панченко

 

Читайте також: Первомайск. Акция «С добром в сердце» продолжается

 

1173 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4