Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Про владу, дороги і мости…

НОВИНИ, Політика 09.04.2018

Мер Первомайська виступила в ефірі телеканалу «Твій Всесвіт»

Резонансні події кінця минулого тижня у місті змусили владу офіційно прокоментувати усе. Отже, ввечері 9 квітня Людмила Дромашко у студії каналу «Твій Всесвіт» детально розповіла, звідки ростуть ноги у цієї, і не тільки, проблеми. Пропонуємо вам кілька головних цитат мера. Повне відео можна буде переглянути на нашому сайті вже найближчим часом.

Про перекриття мостів

«Передісторія інциденту з перекриттям мостів бере початок на колегії міської ради, що відбулася напередодні. Оскільки з 1 квітня у силу вступило рішення сесії про відкриття руху на вулиці Гагаріна, ми отримали припис від поліції по необхідність встановлення відповідних дорожніх знаків. Що і виконали. Але вже тоді делегація підприємців прийшла з вимогою вирішення питання їхнього перебування там. Тому я звернулася до колегії з пропозицією провести позачергову сесію з цього приводу. Але більшістю голосів ця пропозиція була відхилена. Вирішили, що розглядатимемо це питання на черговій сесії 26 квітня. Підприємців такий варіант не влаштував і вони пішли перекривати рух на мостах. Я змушена була з огляду на таку надзвичайну ситуацію скликати термінову позачергову сесію. Але на неї прийшли лише 12 депутатів. Тоді як для ухвалення будь-якого рішення треба мінімум 19. Тому ми поспілкувалися з підприємцями і я призначила позачергову сесію на вівторок 10 квітня, на 14 годину. Я сподіваюсь, що депутати цього разу знайдуть можливість не уникати спілкування з громадою, а прийдуть і разом приймуть рішення, яке вважатимуть правильним».

Про кризу місцевого самоврядування у Первомайську

«За увесь час депутатства і перебування на посаді мера, такого депутатського корпусу на моєму досвіді ще не було… Дуже забагато політики і замало господарської діяльності і важливих рішень. Хоча, я не відкидаю, що десь і я також не завжди йшла на зустріч. Але, розумію, що треба домовлятися. І в принципі, зараз з усіма головами фракцій і депутатських комісій можна знайти порозуміння. За винятком однієї людини – Василя Барського. Та навіть попри це я готова до діалогу з усіма політичними силами».

Про «ветовані» питання

«Є три рішення міської ради, на які я вже вчетверте накладаю вето. Це зменшення ставок податків для підприємців, виділення земельної ділянки на площі Шевченка та скорочення посади одного з моїх заступників. Щодо податків – пояснити своє рішення можу тим, що на даний момент бюджет на 2018 рік прийнятий, перерозподілений і використовується розпорядниками коштів. Зменшення податків – це зменшення коштів у бюджеті. Питання – звідки забрати гроші? Яку сферу обмежити у фінансуванні? Відносно структури органів місцевого самоврядування. Не можна просто так взяти, і скоротити заступника з земельних питань, не перерозподіливши обов’язки і функції. Якщо покласти їх на першого віце-мера – то це вже занадто. Є у кожної людини поріг міцності, неможливо одному займатися усім. А якщо перерозподіляти – то на кого? Хіба може гуманітарний заступник займатися архітектурою та землею?»

Про дороги та благоустрій

«Ми святкуємо Великодні свята і тому місто готується і продовжує готуватися. Першочергово будуть облаштовані та відремонтовані дороги та під’їзні шляхи до кладовищ, а також магістральні ділянки місцевого значення. Щодо вулиці Київської, яка цієї весни має жахливий стан, а також центральних вулиць Богополя – усі вони є дорогами державного значення та перебувають на балансі Укравтодору. Отже, з місцевого бюджету ми їх ремонтувати не маємо права. Але, наскільки мені відомо, незабаром ремонтні роботи на цих ділянках мають розпочатися. Що ж до наших доріг то їх почнемо ремонтувати вже 17 квітня. Грейдерування доріг там, де це необхідно, вже почалося. Благоустрій зусиллями працівників бюджетної сфери – це наші реалії. На жаль, через нестач коштів на ці цілі все відбуватиметься так само, як і торік. І до речі, кілька ділянок вже прибрані. Дуже б хотілося, щоб до прибирання міста долучалися усі охочі, бажано, якомога більше городян».

Про пільговий проїзд

«Усі ми знаємо про ініціативу Кабміну щодо монетизації пільгового проїзду. Але якщо порахувати за формулою, запропонованою міністрами, наші витрати – вийде просто нереальна для бюджету міста сума. Це понад 3 мільйони щомісяця. Тому це дуже складно зараз вирішувати. У зв’язку з підняттям вартості проїзду виникла ідея виробити нову процедуру компенсації перевізникам за пільгове перевезення. Адже якщо врахувати категорії пільговиків, які мають право на безоплатний проїзд згідно законодавства (інваліди 1-2 груп, учасники війни, воїни АТО, чорнобильці, сироти і т.д.), то у нас таких кілька тисяч у місті і компенсація буде цілком посильною. Але якщо сюди додати інші категорії, які фінансуються за наявності коштів у місцевих бюджетах (пенсіонери за віком, інваліди 3 групи), то це вже інша справа. Таких коштів у нас немає. І тому це питання дуже гостро стоїть нині. Поки що по ньому міська рада не змогла прийняти рішення і ми будемо знову його розглядати на наступній черговій сесії».

Читайте також: Як «гагарінці» рух у Первомайську перекривали

  

1141 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4