Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Про маленьких захисників планети Земля. З дитячої сторінки «ТВ Всесвіт»

НОВИНИ, Освіта 15.04.2018

Усім відоме твердження, що краса врятує світ, бо ж людина стала людиною, коли побачила яскраве різнобарв’я рідної природи, коли почула спів жайворонка і тьохкання солов’я, коли відчула тонкі пахощі бузкового цвіту і медовий аромат білої акації.

Людина – жива істота, наділена мисленням, мовленням, здатна створювати знаряддя праці і користуватися ними. Але вона забуває, що є лише частиною природи й Космосу, із законами і силою яких необхідно рахуватися. Не владарювати над природою, а співпрацювати  з нею.

На жаль, люди забруднюють моря і річки, вирубують ліси і тим змушують Землю хворіти. Небезпека екологічної катастрофи нависла над нашою планетою. Сьогодення стверджує, що необхідно виховувати екологічно свідому особистість. І починати треба з дитячого садочка.

4 квітня у ДНЗ №4 «Дельфін» вихованці групи «Рибка» (гурток «Природознавство для дошкільників» СЮН) провели заняття «Засідання клубу захисників природи».

Під час заняття діти вчилися рятувати планету: вчили екологічні знаки, отримували цікаву інформацію, розповідали казку «Ведмедик і зайчик, або пригоди в лісі», поділилися своїми думками в «кріслі мрійника». Але, мабуть найцікавішим завданням для всіх було створення макету Землі, щоб нагадати всім людям, що наша планета хоче бути здоровою та щасливою. Діти фантазували і з непотрібних вже речей виготовили гарні речі (дерева, людей, квіти, маленьких і великих тварин), якими прикрасили свій чудовий глобус – планету своєї мрії.

Хочеться вірити, що всі мої малята, коли підростуть, зроблять багато добрих справ, стануть справжніми захисниками і друзями нашої планети.

Блакитні простори, зелені ліси —

Ніде не знайдеш ти такої краси.

У космосі є ще багато планет,

Немає лишень життя там прикмет.

Ти наша домівка, планета Земля,

Ти гарна і зблизька, красива здаля.

Дивуються інші планети всі щиро:

«Яка ж ти, сестричко, блакитно-вродлива!»

Анжела Варяниця, керівник гуртка «Природознавство для дошкільників» СЮН

Читайте також: Добрі справи «Золотої рибки». З дитячої сторінки “ТВ Всесвіт”

  

1678 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4