Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Про гумористичне сузір’я “Степанова весна” в Первомайську

Мистецтво, НОВИНИ 03.04.2018

Свято гумору та гарного настрою пройшло в нашому місті.

2-го квітня на честь 110-ї річниці від дня народження видатного письменника-гумориста Степана Олійника, в читальній залі Первомайської міської централізованої бібліотечної системи відбулось гумористичне сузір’я «Степанова весна». Цього дня до книгозбірні завітали місцеві шанувальники творчості Степана Івановича Олійника: Клавдія Прокопенко, Віра Казанчук, Галина Цуріка, Ніна Карпук, Марія Воробйова, Любов Романюк та пісенні колективи міста: «Ясени», «Хор ветеранів війни і праці» (художній керівник Петро Карпук), «Кум та кумасі» (художній керівник Оксана Лісовець), «Голтяночка» (художній керівник Клавдія Прокопенко). Після вступної промови ведучих Антоніни Григоренко та Юрія Островершенка, присутнім було запропоновано перегляд відеослайдів зі щорічних урочистостей, започаткованих у селі Левадівка на Одещині, де минули дитячі і юнацькі роки письменника.

Коментуючи відеоряд, Юрій Островершенко розповів присутнім про те, як зберігає пам’ять про батька його донька-професор філософії, проректор Київської музичної академії пані Леся Олійник та численні земляки-шанувальники гострого слова поета. Щороку гості відвідують садибу-музей Степана Олійника – філію Одеського літературного музею, де зберігаються особисті речі, твори та архівні документи митця. Минулого року у Левадівці встановлено нове погруддя Олійника, на місці де зазвичай проводять заходи на його честь. Кульмінація свята відбувається у місцевому Будинку культури, адже щороку організатори запрошують відомих акторів Київських та Одеських театрів, співаків, як наприклад Антоніну Матвієнко, поетів Петра Осадчука, Олексу Різниченка, керівництво Національної спілки журналістів України та інших представників культури.

Після екскурсу сторінками біографії Степана Олійника, первомайці поділилися своїми творчими здобутками: читали твори Олійника, Глазового та представили власні гуморески, що за рівнем майстерності не поступаються сатирі метрів. Пісенні ж колективи підтримали учасників гумористичного сузір’я чудовим виконанням жартівливих народних й авторських пісень. «Якщо народ співає і сміється, то, значить, в нім здорове серце б’ється», такими словами підсумували проведення заходу ведучі, запросивши учасників на наступні яскраві зустрічі.

Таку подію висвітлила Первомайська міська рада.

Читайте також: Видатна матір видатної доньки. Постать в історії та сучасності

 

1078 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4