Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Про чарівний світ мнемотехніки. З дитячої сторінки ТВ Всесвіт

Iнше, ПУБЛІКАЦІЇ 24.02.2018

«Засвоюючи рідну мову, дитина засвоює не самі тільки слова, їх сполучення та видозміни, але безліч понять, поглядів на речі, велику кількість думок, почуттів, художніх образів, логіку і філософію мови…» – Костянтин Ушинський.

Проблема розвитку мовлення дітей молодшого дошкільного віку властива нашому часу, адже інформаційне перевантаження неабияк негативно впливає в першу чергу на дітей. Спостерігаючи за своїми вихованцями, я звернула увагу, що в даний час все частіше в дошкільників спостерігаються такі проблеми, як: бідний словниковий запас, невміння узгоджувати слова в реченнях, порушення звуковимови. У зв’язку з цим, актуальним стає необхідність удосконалювання сучасних методів і прийомів, використання більш ефективних науково-обґрунтованих шляхів розвитку зв’язного мовлення у дітей. Одним із таких шляхів є застосування мнемотехнічних методів запам’ятовування (мнемотехніка – в перекладі з грецької – «мистецтво запам’ятовування»), що дозволяє оптимізувати процес навчання, розвивати зв’язне і діалогічне мовлення, асоціативне мислення, розумову активність, слухову і зорову пам’яті, розширювати та збагачувати словниковий запас дітей, виробляти стійку увагу, формувати здібності до ефективного вивчення віршів.

Тому вже протягом декількох років під час розвитку мовлення дошкільників використовую прийоми мнемотехніки. Вони допомагають із легкістю дітям відтворювати вірші І.Блажкевич «У дитячому садку», Д.Куровський «Спіла груша», П.Воронько «Їжачок-хитрячок», Н.Забіла «Наша ялинка», Г.Бойко «Здоровим будь», П.Воронько «Зайчика злякались» та інші. Маленькими кроками ми разом із дітьми крокуємо до знань через чарівний та загадковий світ мнемотехніки.

Підготувала вихователь ЗДО №6 «Дзвіночок»А. І. Чайка

Читайте також: Як у нашому садочку день зустрічі зими з весною святкували. З дитячої сторінки ТВ Всесвіт

  

1859 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4