Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Правоохоронці закликають громадян дотримуватись Правил дорожнього руху всіма його учасниками

НОВИНИ, Події 24.07.2020

Як повідомлялось раніше, на території Первомайська та всієї області було розпочато комплекс профілактичних заходів щодо зниження рівня аварійності на дорогах, термін дії якого продовжено до 30 серпня.

Метою вказаних заходів є посилення поліцейського контролю за безпекою дорожнього руху, виявлення фактів порушення ПДР всіма учасниками дорожнього руху, які призводять до настання дорожньо-транспортних пригод, а саме:

– керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння;

–  виїзд на смугу зустрічного руху;

–  порушення водіями швидкісного режиму;

–  правил проїзду перехресть та обгону;

–  користування ременями безпеки або мотошоломами;

–  перевезення пасажирів, зокрема дітей;

–  користування під час руху засобами зв’язку;

– недотримання водіями транспортних засобів правил проїзду пішохідних переходів, а також порушення ПДР пішоходами та велосипедистами.

Також поліцейські нагадують водіям: з початку літа почались літні канікули у юних жителів міста та району, які більшість часу проводять на вулиці та поблизу автомобільних доріг. Тож усі учасники дорожнього руху повинні пам’ятати про маленьких пішоходів, дії яких на дорозі непередбачувані. Тому при появі підлітків поблизу проїжджої частини відразу вживайте заходів до зниження швидкості руху і можливості екстреного гальмування! Не намагайтеся сигналити чи об’їхати дітей, такими діями ви можете лише налякати їх та погіршити виниклу ситуацію!

Правоохоронці попереджають: відповідно до норм чинного законодавства за порушення правил безпеки дорожнього руху передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність, відповідно до санкцій яких передбачено покарання від  накладення штрафу до позбавлення волі, позбавлення права керувати транспортними засобами на певний строк, відповідно до тяжкості скоєного  правопорушення.

Шановні водії та пішоходи! Дотримуйтесь Правил дорожнього руху, майте взаємоповагу один до одного, будьте уважними та обережними на дорозі, слідкуйте за поведінкою дітей на вулицях. Пам’ятайте – дотримуючись ПДР ви збережете не тільки своє, а і чиєсь здоров’я та життя.

Первомайський відділ поліції ГУНП в Миколаївській області

Немає тегів:

1110 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4