Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Попередь батьків: шахраї обдурюють довірливих громадян – за день вони збагатилися за рахунок миколаївців на 165 тисяч гривень

Кримiнал 30.11.2019

До поліції надійшло повідомлення від 80-річної мешканки Центрального району. Пенсіонерка повідомила, що 27 листопада, близько 14:30 за місцем її мешкання по вул. Адміральській прийшла невідома жінка, яка представилась працівником соціальної служби. Під час розмови вона сказала, що володіє надприродними здібностями, тож побачила, що нібито на пенсіонерці накладено порчу та запропонувала від неї звільнити. 

Звісно ж для цього було необхідно показати всі наявні у заявниці грошові кошти – 70 000 грн. Зі слів постраждалої, «соцпарцівниця» спочатку розклала купюри на дивані, нібито проводячи процедуру «очищення», після чого склала їх у конверт. Вже коли зловмисниця пішла, літня жінка виявила замість своїх грошей – сувенірні купюри.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження та вживає заходи з встановлення причетної до злочину особи.

Поряд з цим випадком шахрайства мали місце й такі, як: заволодіння коштами під приводом купівлі-продажу товарів через інтернет, проведення ремонтних робіт, здійснення кур’єрських послуг, оформлення онлайн-кредитів,  послуг працевлаштування за кордон, а також «телефонне», пов’язане із заволодінням грошима під приводом здійснення банківських операцій.

В останньому випадку жертвою аферистів став мешканець Южноукраїнська. Зі слів чоловіка, йому на мобільний надійшов дзвінок від нібито працівника фінустанови, який повідомив про проблеми з банківською карткою заявника –  мовляв щойно хтось намагався здійснити спробу зламу мобільного додатку та привласнити наявні на рахунку гроші. Після цього за декілька хвилин на мобільний потерпілого зателефонувала інша особа – «представник» служби безпеки банку за рекомендаціями якого чоловік перевів зі свого карткового рахунку на мобільний номер 50 000 грн, нібито з метою забезпечення їхньої недоторканності. Але, як з’ясувалось, саме через це і втратив їх, та звернувся із відповідною заявою у поліцію.

Таким чином аферисти за рахунок довірливих громадян збагатились майже на 165 тисяч гривень.

За усіма фактами шахрайських дій слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 КК України. Вживаються заходи щодо встановлення причетних осіб.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області 

 

827 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4