Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Поліція провела ряд обшуків в Управлінні капітального будівництва міськради та у підрядників стосовно фактів розтрати посадовими особами бюджетних коштів

Кримiнал 17.01.2021

У ході аудиторської перевірки були виявлені факти невідповідності відомостей у службовій документації щодо проведення будівництва за рядом об’єктів із розбіжностями у близько мільйона гривень.

Про це стало відомо правоохоронцям та за вказаними фактами слідчі Слідчого управління розпочали  кримінальне провадження. З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини кримінального правопорушення, відшукання та вилучення документації, яка може мати значення у розслідуванні та бути визнаною речовим доказом, 15 січня слідчі Слідчого управління та спецпризначенці за оперативного супроводження співробітниками відділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП прибули із санкціями на обшук до Управління капітального будівництва Миколаївської міської ради, в офісні приміщення будівельних організацій, за місцем мешкання керівництва фірми підрядника, а також чиновників управління.

У результаті ряду обшуків поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, грошові кошти, бухгалтерську документацію щодо використання бюджетних коштів у сфері капітального будівництва об’єктів інфраструктури міста.

Правоохоронці перевіряють достовірність даних про фактичні обсяги виконаних будівельних робіт, які зазначені у звітній документації, а також чи була завищена вартість виконаних робіт та будівельних матеріалів й обладнання з використанням кошів міського бюджету.

Триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 191 ККУ «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Санкція статті передбачає покарання до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вилучена документація ретельно досліджуватиметься в ході експертиз. Після проведення відповідних слідчих дій прийматимуться подальші процесуальні рішення. 

Немає тегів:

663 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4