Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Поліція Миколаївщини перейде на електронні постанови по адмінправопорушенням

НОВИНИ, Суспільство 10.09.2018

Це достатньо ефективна та сучасна система притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності на місці скоєння правопорушення. В першу чергу застосування електронних постанов дасть змогу викорінити корупційну складову.

Про це 7 вересня повідомив Голова Нацполіції Сергій Князєв під час виїзної наради за участі керівників центрального апарату та територіальних підрозділів.

Голова Нацполіції зазначив, що протягом кількох тижнів він та його заступники здійснили виїзди у найбільш віддалені відділи поліції. Зокрема, перевірено несення служби секторів та груп реагування патрульної поліції у сільській місцевості та невеликих містах.

«Саме в невеликих містах та селищах більше звертається уваги на роботу СРПП, який є патрульною поліцією. Ми вже започаткували такий термін – «сільська патрульна поліція». Ефективна робота СРПП – це одне із основних завдань. Тому виїзди здійснено з метою зрозуміти, що нам потрібно міняти системно, глобально, а де потрібно надати допомогу»,- наголосив Сергій Князєв.

Водночас очільник Нацполіції зобов’язав керівників низки департаментів відомства – сформувати до кінця року відповідні документи для переходу всієї поліцейської системи на електронні постанови.

«Потрібно забути старий радянський протокол, який є корупційною складовою. Це достатньо ефективна та сучасна система притягнення правопорушника на місці скоєння правопорушення», – наголосив Сергій Князєв.

Заступник глави Нацполіції Костянтин Бушуєв ознайомив присутніх з виявленими в ході перевірки роботи ГРПП порушеннями та проблемними питаннями.

«Звертаю увагу на створення взаємозамінної команди СРПП в усіх підрозділах. Відтак пропоную провести відповідні навчальні заняття з підготовки працівників та керівників середньої ланки із залученням іноземних експертів», – зазначив Костянтин Бушуєв.

Заступник глави Нацполіції Олександр Фацевич зазначив, що з метою підвищення ефективності роботи нарядів СРПП на місця були передані 945 сучасних службових автомобілів марок Mitsubishi, Renault, Toyota, Isuzu, Skoda. А також понад тисячу логістичних пристроїв (планшетів). Відтак, при середній кількості нарядів, які заступають на зміну по державі, а це – близько 880 груп реагування патрульної поліції, – їх забезпечено автотранспортом та логістичними пристроями.

«Маємо позитивні результати роботи. Зокрема – нарядами СРПП безпосередньо розкрито понад 10 тисяч кримінальних правопорушень, що становить майже 7 відсотків від загальної кількості скоєних злочинів. Поліцейські виявили та задокументували 717 тисяч адміністративних правопорушень, з яких лише за ст. 130 КУпАП – 36 тисяч», – сказав Олександр Фацевич.

Крім того, заступник глави Нацполіції наголосив, що формат підготовки поліцейських ГРПП змінено. За домовленістю з представниками ICTAP з вересня цього року розпочинається підготовка кандидатів на посади поліцейських на базі Академії патрульної поліції за єдиним уніфікованим стандартом підготовки патрульного поліцейського. Навчання кандидатів триватиме 4 місяці. Перший набір становитиме 48 кандидатів.

Нагадаємо, Голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що у 2018 році Нацполіція припинила діяльність 198 організованих злочинних груп.

Читайте також:На Миколаївщині створили управління стратегічного розслідування

  

729 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4