Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Подарунок без приводу – прояв любові, а не забаганка

НОВИНИ, Освіта, Суспільство 09.11.2018

Чи дарувати дітям спонтанні подарунки, чи легко це – любити малюка, і взагалі – як можна конкретизувати таке широке та всеосяжне поняття, як любов? Відповіді на ці питання шукали 1 листопада в дитячому садочку №32 «Буратіно» батьки разом з психологом, з’ясовуючи, як насправді любити дитину.

За круглим столом в кабінеті у психолога зібралися всі, хто цікавиться особливостями виховання дітей дошкільного віку. Здавалося, що питання про любов – найпростіше, і кожна мама, певно, знає, що це таке. Але після привітальних слів, коли всі члени батьківського клубу познайомились, ми виявили, що кожен уявляє любов на по-своєму. Психолог Ірина Паламарчук попросила всіх на аркуші паперу продовжити фразу «Любити дитину – це…». До речі, спробуйте ви і попрохайте когось зі знайомих зробити це, прямо зараз, а потім продовжите читати. Результат може вас вразити.

Ось і ми почули різні відповіді: стримані і емоційні, ніжні і аскетичні. «Взагалі любов – це комплексне поняття. Це не просто якесь ваше внутрішнє усвідомлення, почуття, переживання, що ви любите дитину. Любити – це дієслово, яке відповідає на питання «що робити», і тому дуже важливо, щоб ви розуміли, що ви робите для того, щоб проявити любов. Тобто це конкретні вчинки, дивлячись на які ваша дитина може сказати, що мене батьки люблять»,- підсумувала пані Ірина.

Під час фототерапії члени клубу поринули в світ спогадів і фантазій. Кожен малював, а потім розповідав про свою сім’ю. Хоч ми і домовились на початку про конфіденційність, але, по великому секрету вам скажу, що на засідання клубу завітали щасливі жінки. Можливо і щасливі тому, що користуються нагодою і відвідують психолога. Вислухавши кожного, психолог підкреслила:«Звісно, синонімом любові є увага. Якісно проведений час – це означає, що ви робите те, що хоче дитина, те, що їй подобається і робите тільки це. Дитині важливо, щоб вона відчувала ваш щирий інтерес».

І насамкінець, психолог розвіяла міф про подарунки. Виявляється, що ними неможливо розбалувати малечу, а навпаки, подарунки – це необхідність. «Як жінки потребують квітів без приводу, так і діти – подарунків. Це також прояв любові» – здивувала всіх пані Ірина. Вона пояснила, що це дійсно має бути ситуативно, без надмірного вживання, адже це всього невеличка складова такого широкого поняття, як любов.

Ксенія Мініна

  

930 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4