Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Почали Укрпоштою, закінчили Правим сектором

НОВИНИ, Події, Політика 19.07.2018

Біля будівлі колишнього клубу в мікрорайоні Цукровий завод зібрався досить великий гурт людей, переважно похилого віку. Громадян непокоїть та обурює те, що в процесі реформувань Укрпошти, який зараз проходить всією країною, мікрорайон може залишитись без свого відділення. Погіршує ситуацію те, що закривають ще й відділення Ощадбанку. Люди побоюються, що залишаться сам на сам з проблемами та хочуть отримати відповіді: хто буде розносити пенсії, як і де тепер оплачувати комунальні послуги? Саме для цього, щоб отримати відповіді, сьогодні і зібралась громада.

На зустріч запросили, а хтось прибув за власним бажанням, як-от представники Правого сектору, представників місцевої влади – секретаря міської ради С.Бондарчука, керівника первомайської філії «Укрпошти» В.Продана, депутата міської ради О.Гейленка та представника депутата Верховної Ради А. Корнацького.

Якщо на початку ще були сподівання отримати змістовну адекватну відповідь, то вони розвіялись  вже після перших 5 хвилин виступу пана Продана. Суть промови керівника місцевої філії Укрпошти була чіткою і зрозумілою – «команда кілерів» (так пан Продан називає міністра інфраструктури В.Омеляна, генерального директора Укрпошти І.Смілянського та їх команду) всіма своїми силами, та ще й за велику зарплатню намагається винищити населення сіл та нашого мікрорайону. Судячи з промови, саме висока зарплата зазначених «кілерів» найбільше зачіпає пана Продана.

Якщо пропустити всі популістські закиди про те, що всі навколо брешуть і лиш він один говорить людям правду, то можна зрозуміти наступне: всі відкриті листи до керівництва з проханням переглянути рішення про закриття відділення надіслані, відповіді отримані. Що робити далі – достеменно невідомо. Озвучити позицію керівництва Укрпошти та схему, за якою надалі працюватимуть відділення, начальник міської філії не забажав. Виступав пан Продан довго, але деструктивно – багато популістських заяв та звинувачень керівництва, розрахованих на те, що люди на емоціях його підтримають. Жодних конструктивних пропозицій озвучено не було.

Далі слово передали секретарю міської ради С.Бондарчуку. Але, що саме він хтів сказати – не відомо, людина потонула в потоці проблем мікрорайону, які на нього щедро вилили місцеві активістки. Проблем дійсно багато, та з часом всі присутні просто забули, заради чого власне зібрались.

Єдине, що все ж встиг запропонувати С.Бондарчук – це сформувати робочу групу з чиновників та місцевих активістів. Ця група вивчить всі ті питання, що непокоять людей та займатиметься їх вирішенням. Кожного кварталу вони звітуватимуть громаді про свою роботу. Це приклад правильної роботи чиновника – вислухати та запропонувати конкретні кроки. Без популізму, звинувачень та криків про зраду за кожним кущем.

На сам кінець вийшли представники місцевого Правого сектора і висловили думку більшості, що у всьому винна влада. На цьому, як то кажуть, і зійшлись. На диво, прозвучала і розумка думка – з наближенням виборів, депутати охоче вхопляться за якусь з наявних проблем ( яку легко вирішити) і тим самим забезпечать собі голоси тих не багатьох виборців, хто ще ходить голосувати. Історія показує, що люди мають дуже коротку пам’ять і ігнорують своє виборче право.

Врешті, була сформована група активістів, яким доручили доводити до відома влади проблеми нашого мікрорайону та слідкувати за їх вирішенням. Нажаль, ситуація з відділеннями Укрпошти та Ощадбанку так і не вирішилась, ба навіть – не стала більш зрозумілою. Всі покричали, пропіарились, себе вибілили, владу брудом облили і все. Хоча, що ж тут дивного – ніхто нас не вчив, що таке громада, як вона працює та які її функції. Та й наші чиновники не вміють і не знають, як саме мають виступати перед людьми. Наприклад, робити заяви про те, що всі брешуть, без підтверджуючих це документів – не можна, бо це популізм. Висловлювати своє суб’єктивне ставлення не можна – бо тебе запросили не як громадянина, а як чиновника і виступ твій має бути змістовним.

Повертаючись до головного питання, через яке власне і зібрали збори – маємо  дочекатись відповіді керівництва Ощадбанка та сподіватимемось, що врешті все вирішиться на користь громадян. А ми слідкуватимемо за ситуацією та інформуватимемо читачів.

Тетяна Кострикіна

Читайте також : Первомайці обурені закриттям відділень «Укрпошти»

   

16269 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4