Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Плескали, не шкодуючи долонь

Культура, ПУБЛІКАЦІЇ 01.01.2019

Традиційний конкурс подарував нові враження

21 грудня в концертній залі музичної школи №1 вирували пасажі і бурхливі емоції. Саме там відбувся конкурс «Джерело юних талантів», куди завітали 25 музикантів з Первомайська, Кінецьполю та Кривого Озера.

Перед дверима концертної зали стоїть Ліза Коржинська. За плечима 3 роки навчання гри на скрипці і 2 місяці інтенсивної підготовки до першого в житті музичного конкурсу. Вже за 5 хвилин вона повинна продемонструвати все, до чого йшла весь час. Дівчина налаштована рішуче, здається, що не хвилюється зовсім. «Мене прийшли підтримати батьки, ну і звісно моя вчителька. Вони всі зараз в залі. Сьогодні тут грають також мої друзі, тому я не можу сказати, що відчуваю суперництво. Мої мама і тато дуже вболівають за мене і навіть пообіцяли багато подарунків під ялиночку, а може ще й мій десятирічний ювілей поїдемо святкувати до Києва або Харкова»,- розповіла Ліза вже після виступу.

«Джерело юних талантів» – важливий конкурс, як для новачків, так і для досвідчених музикантів. Це можливість продемонструвати програму на сцені і почути думку журі, адже навесні музикантів чекають обласні та всеукраїнські конкурси.

Анюта навчається в другому класі по фортепіано, але вже має конкурсний досвід і третє місце в своїй скарбничці. «Я відчувала дух суперництва сьогодні. Але мені б хотілося, щоб мій виступ був не кращий за чийсь, а кращий за мій попередній. Хочу посісти друге місце»,- виснажена виступом дівчина очікує результатів, спираючись на мамине плече. Забігаючи наперед, ціль досягнута і в скарбничці здобутків з’явилося ще й друге місце.

Серед такого розмаїття талантів маємо чимало цікавих історій успіху. «Щоб підготуватися до конкурсу я займалася 50 разів. Точно знаю, бо сама рахувала», – розповіла мені Марина Терлецька. І найцікавіше, що спрацювало. 50 разів достатньо,щоб посісти призове місце.

Прогулююсь коридором, де сидять учасники в очікуванні результатів. Бачу двох хлопців: Вадим і Данило. Виявляється, що вони приїхали з Кривого Озера. «Я живу в Кричуново, а до музичної школи їжджу в Криве Озеро, це приблизно хвилин 20. Сьогодні вийшов на сцену і відчув радість, бо я взагалі «любітєль» всього такого. В школі ні один концерт без мене не проходить. На конкурси їздив ще в Миколаїв, Любашівку і Умань.»- розповідає Вадим Балан і від хлопця аж віє зарядом позитиву. На моє питання, чи зателефонував мамі і сказав,що вже зіграв, він каже : «Ну звісно зателефонував. Просто сказав, що все добре. Вона ж і так знає, що я сюди приїхав грати». Данило в розмові зізнається, що на сцені трохи хвилювався, і коли відіграв відчуває полегшення. «Звісно хотілося б посісти призове місце, але і просто участь у конкурс і- дуже цінний досвід. Весною планую брати участь в обласному конкурсі, тож тут мав нагоду частково обіграти програму»,- ділиться своїми планами юнак.

А ось Єлізавета Колесніченко цей конкурсний виступ запам’ятає через декілька причин. Дівчина здобула перше місце і незабутні емоції через виступ мами. «Зазвичай я не хвилююся на сцені і конкурс сприймаю, як концерт. Для мене головне поділитися своєю енергією з глядачем. Сьогодні я трошки хвилювалася не за себе, а за маму. Після тривалої перерви вона вийшла на роботу і ось відбувся її дебют в ролі концертмейстера. Для мене це були абсолютно нові відчуття, які важко описати, адже раніше вона завжди сиділа тільки в залі і підтримувала мене. В майбутньому планую виходити на сцену,як акторка, а не музикант. Це абсолютно не означає, що я закінчу стосунки з музикою. Впевнена,що навички і любов, які мені прищепила Наталія Трохимівна тільки допоможуть в опануванні омріяної професії і запевняю, що музика вже назавжди в моєму серці».

Під оплески друзів і вчителів юні музиканти отримали дипломи і солодощі ручної роботи. Завершився конкурс не менш хвилююче. Голова журі Віктор Граждан вручав грамоти вчителям і очі дітей запалювалися вдруге, коли бачили на сцені свого наставника. Вони плескали як можна голосніше, не шкодуючи долонь.

Переможці конкурсу: Гран-прі: Аеліта Шостакова (фортепіано), Андрій Федотов (гітара).

1 місце (фортепіано): Єлізавета Колесніченко, Анна Москаль, Анна Можаєва, Анна Матвієнко, Марія Щербань, Марина Терлецька, Вадим Балан.

1 місце (народні інструменти): Олександр Ільїн (гітара), Анна Пустовойтенко (акордеон), Софія Козлова (гітара), Ксенія Романчук (домра).

1 місце (відділ струнно-смичкових інструментів): Єлізавета Коржинська.

Ксенія Мініна

Читайте також: Супрун розповіла, як можна вберегтися від похмілля

1160 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4