Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Підліток із Новобузького району уявив себе «доном Корлеоне» та тероризував односельців

Кримiнал, НОВИНИ 17.01.2018

Новоявленому «мафіозі» ще підфартило, що він потрапив до поліції, а не дядькам у руки.

На Миколаївщині поліцейські затримали серійного підпалювача, повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Більше двох місяців підліток тероризував мешканців села Станційне Новобузького району підпалами та крадіжками їхнього майна. Одному зі своїх сусідів він навіть надіслав смс-повідомлення про можливість уникнути участі потерпілого – заплативши.

З початку листопада 2017 року по січень поточного року до поліції Новобузького району надійшло 12 заяв від селян про підпали їхніх сараїв, скирт із сіном тощо. Усі заявники – мешканці однієї вулиці, та з’ясувати, хто і навіщо псує людям майно, виявилось не так просто. Аж поки зловмисник не написав одному з потерпілих смс-повідомлення із вимаганням грошей за те, щоб він не спалював його володінь. Уникнути підпалу «коштувало» 200 грн.

53-річний чоловік спочатку подумав, що це якийсь жарт, тому ніяк не відреагував на погрози, а до поліції звернувся наступного дня – коли його сарай згорів.

15 січня оперативники Новобузького відділу поліції встановили підпалювача. Він мешкав по сусідству зі своїми жертвами, періодично обкрадав їхні будинки, підпалював їхні господарські будівлі та умудрявся шантажувати односельців.

Припинили безчинства підлітка поліцейські. Хлопець був затриманий правоохоронцями у порядку ст. 208 КПК України.

За місцем його мешкання поліцейські знайшли мобільний телефон, з якого він відправив повідомлення про вимагання грошових коштів, та інші речові докази. У ході слідства з’ясувалось, що затриманий нещодавно викрав у потерпілого ще й документи, пробравшись у його будинок, та вимагав за їх повернення п’ять тисяч гривень, а також вчинив більше 10 крадіжок з помешкань сусідів, більшість із яких – з домоволодіння 53-річного заявника.

Поліцейським юнак пояснив, що підпалив сусіду сарай та шантажував його через неприязні стосунки. Мовляв, обурився тим, що чоловік викрив його у крадіжках та заявив до поліції і таким чином неповнолітній злодій став учасником судового процесу.

Слідчі Новобузького відділу поліції повідомили підлітку про підозру у вчиненні одразу декількох злочинів. Він нестиме відповідальність за вимагання (ч. 2 ст. 189 КК України), порушення недоторканності житла (ч. 1 ст. 162 КК України) та викрадення документів (ч. 1 ст. 357 КК України). Санкції статей передбачають покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до семи років.

Судом зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Слідчі дії тривають.

Читайте також: Детектив по-первомайськи: юні злодюжки цупили балони, а один взяв та й бабахнув

 

1218 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4