Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Певрвомайцям випала чудова нагода спробувати себе в гончарній справі

Iнше 03.11.2018

31 жовтня Віктор Макарцев розпочав серію майстер-класів в Первомайському краєзнавчому музеї.

В українській хаті розташувався майстер та його гончарне коло. На печі бачимо приклади робіт: глечики, вази, миски. Вони червоні і білі. «Це просто різна глина,- пояснює майстр. І ніякої магії». Взагалі в розмові з Віктором можна подумати, що в житті зовсім немає місця диву і романтиці. «Все життя працював з металоконструкціями. Діти росли. Їздив по заробіткам. Та ось вони вже виросли і я можу займатися справою для душі»,- посміхається гончар і одним рухом надає циліндру форму випуклого глечика. Вручає спеціальний інструмент Олександрі і вони спільними зусиллями сміливо малюють хвилю. Ось за 15 хвилин на печі з’являється ще один свіжий виріб, а в музейній залі ще одна нетерпляча дитина.

Щоб діти не нудьгували в очікуванні свого виробу, адже йому треба підсохнути, в музеї влаштували лаунж зону. Це таке місце, де усі охочі можуть поділитися враженнями і поспілкуватися, а також черпнути корисного. Окрім робіт Антонюка , які їх оточують з усіх сторін, в залі розташували ноутбук, де транслювали передачі про гончарство.

Сніжана Молдован привела познайомити своїх вихованців з таким аутентичним мистецтвом вперше. Її учень Валентин деякий час неспокійно йорзав на стільчику, та ось заспокоївся: «Точно. Придумав. То буде не ваза для мами. То буде ваза для моїх олівців,- нарешті вирішив хлопчина. А ще казали, що можна лаком покрити. То я знаю де він вдома лежить у сестри і поки її нема – скористаюся». Пані Сніжана не просто вчителює, а вона вчитель художньої школи. Тож одразу і пояснила Валентину, який саме лак потрібен і щоб не псував дарма сестриччиного. І така подія вперше в житті не тільки у школярів, а і у самої вчительки: «Класно. В нас такого в місті ще не було. Бажаючих багато, водимо їх групами і просимо Віктора затриматись ще на кілька днів, бо хочеться щоб всі спробували. Я й сама хочу спробувати, але поки нема коли. Вже як останню групу приведу і тоді сама в останню чергу спробую».

Нагадаємо вам, що в краєзнавчому музеї на даний час експонуються вишиті роботи Жанни Семененко-Руських, ранні роботи пензля Андрій Антонюка і виставка античного та сучасного посуду.

Читайте також: 5 нагород республіканського рівня в руках первомайців! Чемпіонат України з хортингу відбувся Запоріжжі

Немає тегів:

791 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4