Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомаєць інсценував пограбування, аби прикрити свій злочин (фото)

Кримiнал, НОВИНИ, Суспільство 03.12.2018

До чергової частини Первомайського відділу поліції звернулась 28-річна місцева мешканка, працівниця однієї з місцевих фінансових установ з надання грошових позик громадянам. Жінка повідомила, що декілька хвилин тому в приміщенні їхнього закладу на 22-річного працівника скоєно напад, під час якого зі службового сейфу викрадено гроші.

Від заявниці правоохоронці дізнались, що, прийшовши на роботу, вона побачила, як на підлозі без свідомості лежить її колега, кредитний інспектор. Обличчя чоловіка було побите, скрізь були розкидані речі, дверцята сейфу були відчинені, і з нього зникли гроші, за які чоловік був матеріально-відповідальним.

Сам потерпілий розповів, що близько 8 години він, як завжди, прийшов на роботу, а хвилин через 10 до приміщення їхньої фінустанови увірвався невідомий чоловік, який, нібито, застосувавши до нього фізичне насилля, викрав з сейфу гроші, та втік.

Та коли оперуповноважені кримінальної поліції почали проводити першочергові слідчі дії, спрямовані на розкриття вказаного злочину, з’ясувалось, що напад на себе чоловік вигадав та інсценував навмисно, щоб приховати таким чином викрадення ним грошей їхньої фінустанови в загальній сумі близько 40 000 гривень. Гроші злодій привласнював частинами в період з 24 по 28 листопада. Як з’ясувалось, зловмисник є азартним інтернет-гравцем, та щоб робити ставки, йому потрібні були гроші, яких він не мав. Тоді чоловік і вирішив взяти певну суму з каси, сподіваючись відігратись, та все сталось не так, як гадалось. Тоді у нього і виник план, як приховати крадіжку грошей, але досвідчені оперативники викрили злочинні наміри, повідомляють правоохоронці.

Слідчими Первомайського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області відносно інсценувальника розбійного нападу розпочато кримінальні провадження за ознаками ч. ч. 1, 3 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», санкції яких передбачають покарання від накладення штрафу до позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, ч. 2 ст. 383 «Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину» та ч. 2 ст. 384 КК України «Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу», якими передбачено покарання від призначення виправних робіт на строк до двох років до позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

За узгодженням із місцевою прокуратурою зловмисникові повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Слідчі дії тривають.

Читайте також:На Первомайщині водій Skoda Octavia зіткнувся з деревом (фото)

 

889 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4