Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайцям на замітку: в Україні на дорогах почали діяти нові штрафи

НОВИНИ, Суспільство 05.08.2018

Після кількох масштабних ДТП на українських дорогах, в яких загинуло багато людей і причиною яких стало в першу чергу недотримання водіями правил дорожнього руху, в Україні посилюється контроль на дорогах.

Патрульні поліцейські тепер можуть не виносити усне попередження водієві-порушнику, а відразу складати протокол. Навіть найбільш незначне порушення ПДР може привести до штрафу. Так що водіям доведеться оживити в пам’яті всі правила дорожнього руху, навіть ті, про які вони могли забути, оскільки патрульні закривали очі на ці помилки.

Багато автоводіїв навіть якщо і знали, то забули вже про існування такого пункту ПДР: «аварійна світлова сигналізація повинна бути включена в разі зупинки на вимогу поліцейського». Це правило не нове, але тепер за невиконання цієї вимоги на водія буде накладатися штраф у розмірі 425 гривень.

Тепер скласти адмінпротокол і виписати штраф за невиконання цього правила можуть, навіть якщо зупинка автомобіля була незаконною. І тут незнання закону ніяк не звільнить від відповідальності. Так що водіям треба старанно вчити і дотримуватися правил або бути готовими до несподіваних штрафів.

Багато водіїв обурені таким нововведенням, вважаючи, що це спосіб виконувати план по штрафах, а нова патрульна поліція, на їхню думку, все більше нагадує ДАІ.

У поліції ж підкреслюють, що це правило зовсім не нове, воно було в ПДР навіть до появи патрульної поліції. І за його недотримання водіїв карали і раніше. Є навіть прецеденти заперечування водіями в суді штрафів за подібні вчинки. Однак вердикт суду однозначний: водій зобов’язаний включати аварійну сигналізацію після зупинки, незалежно від того, порушив він ПДР чи ні.

Тому для того, щоб уникнути штрафу, відразу ж після того, як машину зупинила на дорозі патрульна поліція, водій повинен включити аварійку.

Комусь штраф здасться невеликим, проте він може призвести до серйозних проблем. Якщо протягом року водій буде спійманий на кількох порушеннях, то це може загрожувати судом і позбавленням водійського посвідчення як мінімум на півроку.

Як вважають в патрульній поліції, такі заходи допоможуть запобігти порушенням на дорогах. Водії будуть більш уважними, особливо перевізники пасажирів, для яких позбавлення водійського посвідчення означає позбавлення заробітку.

Читайте також: Смертельна ДТП на Київській у Первомайську. Подробиці трагедії (відео 18+)

  

2079 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4