Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайців запрошують долучитись до толоки на фрегатівському ставку

НОВИНИ, Події 17.05.2022

Про це у соцмережі написав Андрій Чередніченко, котрий опікується ставком вже кілька років. Як зазначається в коментарях, наразі знайдено авто для вивезення сміття, тож справа за робочими руками.

Пару днів тому первомаєць Андрій Чередніченко опублікував у фейсбуці відео, на якому добре видно, як дехто із містян «цінує» чужу роботу. На ставку в мікрорайоні «Фрегат» знову безлад: сміття у воді, помальовані лавки і вишенька на торті — пляшки від пива під деревами, пише Гард.City.

Зазвичай з такими наслідками «культурного відпочинку» боряться місцеві активісти. Цього разу чи не вперше толоку на ставку в мікрорайоні «Фрегат» організовує не Андрій Чередніченко. Щоправда, осторонь він не тримається, і оголошення про прибирання — його:

«Ольга Ржемальська пропонує здійснити прибирання на озері 22.05.22. Я вдячний за таку ініціативу, адже сам здійснити такий захід не маю змоги. Збір бажаючих, як завжди біля кафе, що на озері, о 13.00», — написав Андрій.

У дописі зазначаються роботи, які необхідно буде провести: покіс трави з боку приватного сектору, на схилі від дороги та на березі біля кафе; очищення стоку від сміття; збір сміття на берегах водойми; очищення туалету. Також є потреба підкосити очерет. Тож Андрій Чередніченко звернувся до місцевих жителів з проханням прийти на толоку та допомогти — хто чим може.

«Окремо звертаюсь до людей, що мають бензокоси та заброди, прийти та допомогти навести лад. Також, можливо, хтось має змогу організувати автомобіль для вивозу сміття — був би вдячний.

PS: Озеро — це перлина, яку з кожним роком покращують небайдужі люди, і саме зараз водойма потребує вашої допомоги. Давайте разом покращимо клаптик нашого міста! Разом ми сила!» — написав активіст.

Нагадаємо: тривалий час ставок у мікрорайоні «Фрегат» перебував у жалюгідному стані та нагадував звалище. Саме завдяки роботі Андрія Чередніченка та його однодумців ця місцина почала перетворюватись на місце для цивілізованого відпочинку. Активна молодь змінює навколишній світ під вимоги часу та свої потреби в екологічному житті: регулярні толоки впродовж кількох років, кронація дерев, зариблення ставка, встановлення системи аерації, створення зон відпочинку та навіть проведення свят для жителів мікрорайону — все це стало можливим завдяки роботі небайдужих людей. І робота ця безперервна та постійна. Тож підтримати ініціативу може кожен. Долучитися до прибирання на озері можна 22 травня, з 13.00.

Зараз на ставку люблять відпочивати місцеві жителі: сміються діти, закидають вудки любителі риби, вільно плаває дика качка з виводком каченят.

Читайте також: З Первомайська можна доїхати поїздом до Одеси, Харкова, Запоріжжя, Дніпра, Львова, Кривого Рогу

  

2372 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4