Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайців закликають притримуватись карантинних обмежень

НОВИНИ, Суспільство 19.08.2019

Як уже повідомлялося, на території м. Первомайськ Миколаївської області, а також  населених пунктів Первомайського району (с. Грушівка, с. Мигія,         с. Кінецьпіль)  з 16.08.2019 діють карантинні обмеження по африканській чумі свиней (АЧС).

Доводимо до відома населення вимоги карантинних обмежень та сподіваємося на добропорядне виконання даних вимог, щоб не допустити занесення вірусу АЧС до власних господарств та його розповсюдження, пишуть на сайті Первомайської РДА.

У зоні захисту (а це територія м. Первомайськ, окрім мікрорайонів Цукровий Завод, Дроздовка, Богопіль, Ольвіопіль, та с. Грушівка частина вулиці Братів Лісовців) будуть проведені такі заходи:

1.Облік всього свинопоголів`я в господарствах усіх форм власності та попередження власників про заборону продажу, переміщення, вигульного (вільного) утримання та безконтрольного забою свиней.

2.Забій усіх клінічно здорових свиней населення та господарств зони захисту у визначеному ДНПК місці та використання туш після проведення лабораторних досліджень на АЧС від не менше 10 % забитих тварин.

3. Умертвіння та спалення у визначеному ДНПК місці свиней з ознаками захворювання.

4.  Заборонено:

–      ввезення чи вивезення з господарств усіх форм власності живих свиней, продукції з них та репродуктивного матеріалу протягом 40 днів з дня проведення дезінфекції в спалаху (неблагополучному пункті), крім випадків вивезення свиней на забій під контролем компетентного органу на визначеному ДНПК переробному підприємстві або забійному пункті;

–      торгівлі на ринках живими свинями та продуктами з них, крім отриманих на забійних та переробних підприємствах, які мають експлуатаційний дозвіл, за наявності супровідних ветеринарних документів;

–      проведення виставок, ярмарків, базарів та інших заходів, пов’язаних із пересуванням та скупченням тварин (крім транспортування свиней на відведені забійні пункти і м’ясокомбінати).

В  зоні нагляду (всі мікрорайони м. Первомайськ, що не увійшли до зони захисту, с. Грушівка, с. Мигія, с. Кінецьпіль, свиногосподарство ТОВ «Бузькі-пороги») заплановано наступні заходи:

– Збори громадян у населених пунктах із проведенням роз’яснювальної роботи щодо вжиття заходів для профілактики чи у разі підозри виникнення АЧС.

– Облік всього свинопоголів`я в господарствах усіх форм власності.

– Знищення бродячих котів і собак гуманними методами, а також проведення дератизації власниками господарств усіх форм власності.

Заборона торгівлі на ринках живими свинями та продуктами з них, крім отриманих на забійних та переробних підприємствах, які мають експлуатаційний дозвіл, за наявності супровідних ветеринарних документів.

Крім цього, попереджаємо всіх громадян про адміністративну відповідальність відповідно до ст. 107 «Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог» Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 251 «Порушення ветеринарних правил» Кримінального кодексу України  

У разі виникнення підозри про можливе захворювання свині/свиней чи загибель терміново повідомляти на тел. (05161)7-51-67 або (097)9445971

Читайте також: І знову про сміття…

 

1019 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4