Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайців закликають бути обережними під час збирання грибів

НОВИНИ, Суспільство 31.10.2018

Восени погодні умови сприяють відпочинку в лісі та збиранню дикорослих грибів. Проте, з дарунками природи слід бути дуже обачними. Отруєння грибами, які помилково сприймають за їстівні, може призвести до трагічних наслідків. І головним є те, що під час тихого полювання та приготування смачних страв, грибники нехтують привилами безпеки.

Рятувальники Миколаївщини звертаються до мешканців та гостей нашого краю! Пам’ятайте!
Збирати потрібно тільки тi гриби, які ви добре знаєте.

Краще вирушайте в ліс у компанії з досвідченими грибниками.

Ніколи не збирайте i не вживайте гриби, у яких біля основи ніжки є стовщення (як, наприклад, у червоного мухомора).

Намагайтеся брати гриби тільки з ніжкою, особливо це стосується сироїжок, тільки так можна запобігти зустрiчi з блідою поганкою.

Ніколи не вживайте сирі, червиві, ослизлі, в’ялi, зіпсовані гриби; будьте також уважними при збиранні ягід i рослин, не збирайте й не вживайте рослини та ягоди, які вам невiдомi.

Не порівнюйте зібрані чи придбані гриби із зображеннями в різних довідниках, – вони не завжди відповідають дійсності.

Не куштуйте сирі гриби на смак.

Ще раз перевірте гриби вдома, особливо ті, які збирали діти. Усі сумнівні – викидайте. Нижню частину ніжки гриба, що забруднена ґрунтом – відріжте. Гриби промийте, у маслюків зніміть з капелюшка слизьку плівку.

Гриби підлягають обробці в день збору, інакше в них утворюється трупна отрута. При обробці кип’ятіть гриби 7-10 хвилин у воді, після чого відвар злийте. Лише тоді гриби можна варити або смажити. Обов’язково вимочіть або відваріть гриби, які використовують для соління, наприклад грузді, котрі містять молочний сік, тим самим позбудетесь гірких речовин, які уражають слизову оболонку шлунку.

Не пригощайте ні в якому разі грибами дітей, літніх людей та вагітних жінок. Гриби (зеленушка, синяк-дубовик, та деякі інші) містять отруйні речовини, які у шлунку не розчиняються.
Суворо дотримуйтеся правил консервування грибів. Неправильно приготовлені консервовані гриби можуть викликати дуже важке захворювання – ботулізм.

Здоров’я i навіть життя людини, що отруїлася грибами, залежить від того, наскільки своєчасно їй нададуть медичну допомогу.

Недоїдених грибів не викидайте. Їх аналіз допоможе лікарям швидше визначити вид отрути, яка потрапила в організм.

Не вживайте будь-які ліки та їжу, особливо алкоголь та молоко, вони лише підсилюють дію грибної отрути.

Життя – це найцінніший дар! Не слід наражати себе та своїх рідних на небезпеку. Якщо ви полюбляєте відпочивати на природі, прислухайтесь до вищевказаних порад та дотримуйтесь їх!

Читайте також:Внаслідок ДТП у Первомайську горів автомобіль

  

959 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4