Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайців попереджають про шахраїв в інтернеті

НОВИНИ, Суспільство 17.08.2018

Поява Інтернету подарувала нам багато можливостей, а разом з цим і шахраї віднайшли безліч нових шансів збагатитися за чужий рахунок.

Майже щодня до правоохоронних органів, нагляд за діяльністю яких здійснює Первомайська місцевої прокуратура, надходять заяви ошуканих у мережі Інтернет громадян. З початку поточного року надійшло 252 таких заяви.

Найбільш поширеними випадками шахрайства є перерахування коштів за товари або послуги, які користувачі потім не отримують, та надання інформації, що дозволяє шахраям зняти в подальшому гроші з рахунків.

Аби не потрапити на гачок шахраїв у мережі Інтернет не звертайте увагу на барвисту рекламу і миготіння банерів, що пропонують незаконні послуги, прохання відправити незрозумілі «СМС», не пересилайте «завдаток» або «гроші на перед», не повідомляйте номер рахунку своєї грошової (кредитної) карти та пароль, який дозволяє розпоряджатися коштами, не зберігайте PIN-код разом із платіжною карткою, встановіть ліміти на зняття готівки і розрахунку картою, не надавайте особисту інформацію електронною поштою, регулярно перевіряйте рахунок у платіжній системі та на картці, обов’язково використовуйте банківську послугу СМС-повідомлень.

Також, громадяни досить часто стають потерпілими від обманних дій «телефонних шахраїв». Так, зловмисники телефонують переважно у нічний або вечірній час доби та повідомляють, що хтось із членів сім’ї або знайомих затриманий поліцією чи потрапив в якусь біду.
У таких випадках не поспішайте виконувати умови шахраїв.

Ніколи не називайте своїх близьких на ім’я та попросіть людину, яка телефонує, назвати прізвище, ім’я, по-батькові і дату народження затриманого або постраждалого родича (знайомого), уточніть, в якому саме відділі поліції він (вона) знаходиться, після чого передзвоніть до чергової частини та перевірте інформацію. Покладіть слухавку та зателефонуйте людині, яка за словами співрозмовника потрапила в біду, або особі, що може бути поруч, щоб з’ясувати правдивість інформації повідомленої по телефону.

Будьте уважними та обережними, а у випадку подібних шахрайських дій – відразу звертайтесь до правоохоронних органів.

Читайте також: Супермаркет “33 квадратных метра” у Первомайську має заплатити понад 200 тис. гривень за користування землею

  

793 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4