Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Суспільство 21.02.2020

6 років минуло від початку сутичок на Майдані Незалежності, які забрали понад сто життів  мирних протестувальників.  Меморіальний захід із вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні відбувся 20 лютого в читальному залі міської централізованої бібліотечної системи.

Перед присутніми виступили учасники Революції Гідності Володимир Войтенко та Антоніна Григоренко, які згадали події на вулиці Інститутській, під час яких загинула Небесна Сотня.

Володимир Войтенко розповів, що знав Сергія Нігояна, який першим загинув на майдані. Їхні палатки були розташовані поруч. «Основна мета майдану – це можливість для людей жити у європейській демократичній країні, де не утискається свобода слова і свобода вибору, не принижується людська гідність, де є порядок і верховенство права. За це стояв майдан, за це гинули люди», – сказав, звертаючись до молоді, Володимир Войтенко.

Події шестирічної давнини згадувала поетеса і громадський діяч Антоніна Григоренко: «Я не могла стояти осторонь, коли побили київських студентів, поїхала на Майдан. Там не було куплених, там стояли люди з великим серцем, які дуже любили свою державу і які віддали за неї життя. Я пам’ятаю молодих хлопців-студентів. Ми казали їм, що там стріляють, не йдіть туди, а вони відповідали: «А хто, якщо не ми». І коли в Михайлівському соборі зробили госпіталь, ми ходили провідувати поранених. Ці відчуття не можна передати словами. Там матері були поряд з дітьми, батьки йшли на ті місця, де загинули їх діти. Це страшно. Я не хочу, щоб у нас була така влада як тоді, я не хочу, щоб повторився майдан, не хочу, щоб гинули наші діти ні на майдані, ні в Донецьку, ні в Луганську. Я хочу, щоб був мир і були веселі й щасливі люди на своїй землі».

Секретар міської ради Сергій Бондарчук під час свого виступу наголосив, що День гідності – відправна точка нашого майбутнього і історію потрібно не лише пам’ятати, а й робити з неї висновки.

Учасники зібрання переглянули документальні хроніки, у яких відображались трагічні й героїчні моменти останніх днів протистояння на Майдані.

Перед присутніми виступили учні дитячої музичної школи № 1, а всі охочі мали змогу познайомитися з літературою, яка присвячена подіям Революції Гідності.

Загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання і на знак пошани поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Читайте також: Верховний суд поставив крапку у спорі: зупинка перед пішохідним переходом для водіїв обов’язкова

Немає тегів:

795 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4